VIDEO Sute de cetăţeni din Corabia au protestat în faţa primăriei. Protestatar: „Cum se mai uită în ochii lor?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 300 de protestatari s-au aflat, timp de mai mult de o oră, miercuri după-amiaza, în faţa Primăriei Corabia, pentru a protesta din cauza taxelor şi impozitelor locale, mărite şi de trei ori, din vina autorităţilor.

Furia corăbienilor a crescut constant în ultimele zile, nivelul taxelor şi impozitelor locale, crescut prin efectul ordonanţei 114/2018, din cauza neglijenţei reprezentanţilor Primăriei Corabia, aducându-i pe locuitori în situaţia de a ieşi în stradă. Protestul a fost organizat pe reţelele de socializare, participând şi foarte mulţi cetăţeni în vârstă, pentru care nivelul taxelor a devenit de nesuportat. „Eu am pensie 700 de lei şi am plătit impozit de peste 500. Cu ce mai trăiesc? Îmi spune că se compensează anul viitor, dar eu ştiu dacă mai sunt atunci?“, a relatat Mihaela Safta, din Corabia, una dintre discuţiile purtate cu protestatarii.

„Cum se mai uită în ochii lor? Nu le e ruşine?!“, a reacţionat altcineva, un videoclip cu imagini de la protest fiind postat pe contul de socializare al Mihaelei Safta, cea care participă la toate şedinţele de conisliu local şi care s-a îndreptat, în instanţă, împotriva administraţiei care ar fi perceput abuziv anumite taxe (este vorba de taxa de salubrizare, care a fost deja încasată, deşi prestatorul unic judeţean nu a intrat în activitate).

Cum s-a ajuns la acest nivel al taxelor

La sfârşitul anului trecut, consilierii din Corabia au adoptat o hotărâre prin care taxele pentru 2019 urma să fie indexate cu valoarea inflaţiei. Hotărârea nu a trecut de controlul de legalitate al prefecturii, astfel că localitatea a intrat sub incidenţa Ordonanţei 114/2018, care prevede că pentru localităţile în care nivelul taxelor pentru anul următor nu este aprobat cu mai mult de trei zile lucrătoare înainte de sfârşitul anului bugetar se aplică nivelul maxim al taxelor din Codul Fiscal. Consilierii din Corabia au adoptat, în urmă cu câteva zile, o nouă hotărâre, prin care stabileau că menţin nivelul taxelor din 2018, însă există temeri întemeiate că aceasta nu va trece de controlul legalităţii. Prin urmare, corăbienii au ieşit în stradă, cerându-le reprezentanţilor primăriei – care nu au avut nicio reacţie – să găsească soluţii pentru revenirea la vechiul nivel al taxelor.
 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite