VIDEO  Primele reacţii oficiale ale şefilor PSD Olt după pierderea alegerilor: “Nu ne-am aşteptat la un aşa val emoţional”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea filialei PSD Olt, judeţul cu unul dintre cele mai bune scoruri electorale în favoarea lui Victor Ponta, a recunoscut în public, joi, într-o conferinţă, că au fost luaţi prin surprindere de victoria candidatului ACL în alegerile prezidenţiale recent încheiate. Reprezentanţii organizaţiei oltene au precizat, totodată, că, în ciuda înfrângerii suferite de Ponta, aceştia îl vor susţine să rămână la conducerea partidului.

La patru zile după alegeri, conducerea PSD Olt şi-a luat inima în dinţi şi a apărut în faţa presei cu primele declaraţii oficiale referitoare la rezultatul alegerilor prezidenţiale 2014, al căror ultim episod a avut loc duminică. Deşi cei doi oficiali ai filialei prezenţi la conferinţa de la cartierul general al partidului din Slatina, preşedintele Paul Stănescu şi vicepreşedintele executiv Marius Oprescu, au încercat să pară detaşaţi, s-a văzut, totuşi, că înfrângerea suferită de candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale 2014 încă nu s-a “cicatrizat”.

Paul Stănescu, care conduce, deasemenea, şi Consiliul Judeţean Olt, a recunoscut din capul locului că nu ar fi crezut niciodată că se poate produce o asemenea răsturnare de situaţie între două tururi electorale. Două dintre explicaţiile pe care acesta a spus că le-a găsit vizavi de rezultatul negativ pentru Ponta & partidele aliate ar consta în situaţia votării îngreunate peste hotare şi, respectiv, teama viscerală a românilor de a fi conduşi de un tandem preşedinte + premier al aceluiaşi partid.

„Votul covârşitor al oltenilor nu a suficient la alegerile pentru preşedintele ţării, dar, de fiecare dată, poporul are dreptate: avem acum un nou preşedinte, pe Klaus Iohannis, pe care noi – oltenii, ne-am propus să-l respectăm şi sperăm ca domnia sa să respecte tot ce a spus în campania electorală, adică să fie un preşedinte al tuturor românilor, un preşedinte al dialogului şi să se aplece asupra judeţului Olt la fel cum se va apleca şi asupra judeţului Sibiu. Sigur că eu, ca preşedinte de partid şi vicepreşedinte la nivel naţional, am încercat să găsesc cauze a ceea ce s-a întâmplat de am pierdut alegerile şi spun sincer că nici ei, cei de la ACL, nu s-au aşteptat că vor câştiga alegerile. Nu pot să-mi explic.... Sigur că sunt o serie de elemente care au contribuit la acest rezultat, dar, sincer, nu credeam că poate fi declanşat un asemenea val emoţional care, practic, să spulbere totul. Nu a fost atât un vot anti-Ponta cât, mai degrabă cred, un vot-PSD. Probabil că mobilizarea făcută online, chestiunea care s-a întâmplat în străinătate şi faţă de care nemulţumirea mi se pare perfect întemeiată, toate acestea, alături de unele greşeli în ţară şi teama oamenilor că ţara va fi condusă de un <partid-mamut> care să dea şi preşedintele, dar şi premierul, au contribuit decisiv la rezultatul oficial”, a afirmat Stănescu.

image

Oficialul citat a precizat că, în ciuda înfrângerii suferite de Ponta, organizaţia de la Olt a PSD nu va fi alături de filialele care vor debarcarea acestuia din fruntea partidului şi că îl vor susţine pe „premierul-preşedinte” cât va fi nevoie.

Reamintim că judeţul Olt s-a plasat pe locul III pe ţară ca şi prezenţă la vot cu un scor de 67,59%, majoritatea alegătorilor votând covârşitor cu Ponta, ce a obţinut 64,77% din voturile valabil exprimate. De cealaltă parte, Klaus Iohannis (ACL) a întrunit 35,22% din sufragiile oltenilor. Practic, candidatul PSD-UNPR-PC a câştigat în 108 dintre cele 112 localităţi ale judeţului. În ciuda scorului de la nivelul judeţului, preşedinte al ţării a devenit, ca şi în 2004 şi în 2009, candidatul Dreptei.

Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă:

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Al doilea tur Olt. Victor Ponta câştigă alegerile la Olt, dar degeaba: Klaus Iohannis va fi preşedinte

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi la Olt, ora 21.00: alegătorii olteni au votat în proporţie de 67,57 %

Alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi la Olt. Număr record de alegători la Olt pe listele suplimentare 

Primarii traseişti de la Olt nu se aşteptau să piardă Ponta, dar nici nu s-ar întoarce la partidele de unde au migrat

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite