VIDEO/ Află ce a declarat la Slatina responsabilul SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională s-a aflat astăzi la Slatina împreună cu echipa americană care negociază Acordul româno- american privind amplasarea sistemului antirachetă pe teritoriul ţării noastre, la fosta bază aeriană de la Deveselu.

„Deveselu s-a dovedit a fi cel mai potrivit şi cel mai uşor de amenajat amplasament dintre toate cele evaluate. România capătă astfel un rol de primă importanţă în noua capacitate de apărare antirachetă a NATO. România este un prieten apropiat şi un valoros aliat NATO. Ţările noastre colaborează în unele dintre cele mai urgente provocări actuale în materie de securitate, precum Afganistan şi Libia", a precizat oficialul.
Subsecretarul american a mai declarat că "SUA îşi doresc să continue şi să consolideze relaţia bilaterală cu România în următorii ani, dar şi să lucreze împreună cu România pentru a face NATO mai puternică. Astfel vor spori securitatea şi protecţia ţărilor noastre şi a aliaţilor noştri".

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite