UPDATE Încă un medic de la Ambulanţa Olt diagnosticat cu COVID-19. S-ar fi infectat în focarul de la Spitalul Corabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic din Olt a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus şi internat, marţi, 23 iunie 2020, într-un spital din judeţ. Sursa de infectare ar fi focarul de coronavirus de la Spitalul Orăşenesc Corabia.

UPDATE: Focarul de coronavirus de la Spitalul Orăşenesc Corabia se extinde zilnic, alături de medicul de la Ambulanţa Olt, care face şi gărzi în spitalul Corabia, fiind de asemenea confirmate pozitiv un alt medic şi două cadre medii. Numărul celor infectaţi în focar a ajuns deja la 13 persoane.

Ştirea iniţială

Medicul testat pozitiv este o femeie de aproximativ 60 ani care lucrează în cadrul substaţiei Corabia a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, însă făcea şi gărzi la Spitalul Orăşenesc Corabia, de unde este foarte probabuil să fi luat virusul. Medicul a fost internat în cursul zilei de marţi la Spitalul Municipal Caracal, spital suport COVID-19, fiind în evidenţele medicale şi cu alte afecţiuni. Conform anumitor surse starea femeiii este bună, neprezentând simptome, testul pozitiv venind în ujrma testării a zeci de angajaţi ai spitalului din Corabia după izbucnirea focarului care, din nefericire, a făcut şi o victimă, o infirmieră de 49 ani decedând zilele trecute.

Colegii medicului de la substaţia Corabia a Ambulanţei Olt urmează să fie din nou testaţi, o altă testare fiind realizată cu mai multe săptămâni în urmă, când un ambulanţier de la Corabia a fost de asemenea testat pozitiv. 

Medicul este al treilea din judeţ testat pozitiv, alţi doi medici fiind diagnosticaţi cu COVID-19 în cursul lunii mai, în urma contractării noului coronavirus în focarul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite