UPDATE Efectele furtunii la Corabia – peste 50 de copaci căzuţi, stâlpi de electricitate retezaţi, un sfert din oraş fără curent electric, cursuri suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au lucrat toată noaptea pentru a îndepărta de pe străzi copacii retezaţi sau smulşi din rădăcini de vântul puternic din seara zilei de miercuri, 29 mai 2019. Reţeaua de electricitate a fost serios afectată.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, a declarat că a doua şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, convocată joi-dimineaţa, s-a încheiat, urmând o nouă evaluare în teren. Conform primelor estimări, peste 50 de copaci au căzut în urma furtunii, iar câteva acoperişuri au fost doborâte, fără, însă, să se prăbuşească peste maşini sau alte bunuri.

dezastru corabia

Acoperişul Colegiului Tehnic Danubius a fost de asemenea afectat, în curtea liceului fiind şi mai mulţi copaci doborâţi, astfel că se suspendă joi, 30 mai 2019, cursurile.

dezastru corabia

Drumul naţional care leagă oraşul de Calafat a fost blocat pentru câteva ore din cauza copacilor căzuţi, între timp fiind redat circulaţiei.

dezastru corabia

Ştirea iniţială

22 de copaci, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, au fost doborâţi la Corabia, în judeţul Olt, de vântul puternic de miercuri-seara, 29 mai 2019. Trei stâlpi de curent electric au fost de asemenea puşi la pământ, dar şi un panou publicitar, iar un acoperiş a fost zburat şi adus în stradă, 17 pompieri acţionând pe parcursul nopţii. Joi-dimineaţă aproximativ 25% dintre consumatorii casnici nu sunt alimentaţi cu energie electrică, şase puncte de transformare fiind afectate, echipele de intervenţieaflându-se  în teren pentru a remedia situaţia.

furtuna corabia

Pompierii militari au fost ajutaţi de voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de jandarmi şi de poliţiştii de frontieră.
O furtună care a adurat aproximativ 20 de minute a schimbat faţa oraşului, vântul deosebit de puternic punând la pământ zeci de copaci şi chiar câţiva stâlpi de electricitate. Au mai fost avariate uşor trei autoturisme.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite