Un bătrân din Caracal a fost găsit mort în propria casă după trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul bărbatului a fost găsit la trei ani de la ultima sa apariţie în comunitate
Cadavrul bărbatului a fost găsit la trei ani de la ultima sa apariţie în comunitate

Cadavrul unui bărbat din oraşul Caracal a fost descoperit în locuinţa acestuia, zilele trecute, la aproape trei ani de când fusese văzut pentru ultima oară. Macabra descoperire a fost făcută de către rude, aflate întâmplător în casa acestuia pentru curăţenie. Faptul că bărbatul nu mai fusese văzut de atâta timp nu a mirat nici pe vecini, nici pe rudele sale deoarece se ştia că obişnuia să se interneze des din cauza problemelor de sănătate.

Cadavrul bărbatului în vârstă de 78 de ani, pe numele său Ion Duca, a fost găsit în mod întâmplător pe data de 5 iunie, dar abia acum a răzbătut în presă, după ce procurorii au anunţat că nu ar fi fost vorba despre crimă, ci de o moarte din cauza naturale. Descoperirea a fost făcută de către nepoţii bătrânului, care veniseră să igienizeze casa acestuia. Nu mică le-a fost uimirea când, într-un colţ al imobilului, au dat peste rămăşiţele pământeşti ale unui cadavru despre care, în primă fază, nu au ştiut că aparţinea chiar rudei lor.

Nepoţii bătrânului au sunat speriate la numărul unic “112”, echipa operativă a IPJ Olt sosită prima la faţa locului gândindu-se, în primă instanţă, la posibilitatea ca persoana găsită în stare avansată de putrefacţie să fii fost victima unui omor. Ulterior, însă, poliţiştii, ajutaţi de medicii legişti, au exclus săvârşirea unei asemenea fapte.

“Noi am fost sesizaţi, la numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că, într-un imobil din municipiul Caracal, se află un cadavru în stare avansată de descompunere. Echipa operativă condusă de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt s-a deplasat la faţa locului, unde a identificat cadavrul ca fiind un bărbat de 78 de ani, din localitate, proprietar al casei respective, care nu ar mai fi fost văzut în viaţă din anul 2011. Efectuarea ulterioară a necropsiei a stabilit că ar fi fost vorba despre un deces în condiţii naturale, nu de o crimă sau altceva de acest gen”, a declarat comisarul şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.

Chestionate despre motivul pentru care nu s-au interesat de soarta bătrânului, rudele acestuia au spus poliţiştilor că el obişnuia să se interneze des din cauza problemelor de sănătate, dar nici relaţiile acestuia cu restul familiei nu erau dintre cele mai strânse, astfel că nimeni nu ar fi încercat, se pare, să se intereseze despre el. Deşi oamenii legii spun că nu sunt suspiciuni în ce priveşte acest caz, ei continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările ce au dus la decesul bătrânului.

Nu în ultimul rând, procurorii din cadrul Parchetului Olt au deschis şi ei o anchetă în acest caz. La ora actuală se verifică sucursalele bancare din întreg judeţul pentru a se descoperi dacă există vreo persoană care, în perioada celor trei ani în care Ion Duca nu a fost mai fost văzut, i-a fost ridicată pensia. În funcţie de rezultatele anchetei, anchetatorii nu exclud posibilitatea ca bătrânul să fii fost victima uneia dintre infracţiunile cu urmări grave prevăzute de legislaţie, fapt ce va adânci ancheta pentru descoperirea profitorului şi tragerea sa la răspundere.

Vă mai recomandăm:

Studenta din Slatina care şi-a înjunghiat mama, internată la ospiciu

VIDEO  Criminalul adolescentei din Şopârliţa şi-a recunoscut fapta

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite