Trei rezultate pozitive în Olt în prima zi de testare a elevilor. O familie a acceptat să facă şi testul PCR

0
0
Testele recepţionate în şcoli au fost asamblate şi date elevilor FOTO: Adevărul
Testele recepţionate în şcoli au fost asamblate şi date elevilor FOTO: Adevărul

Trei teste pozitive au fost înregistrate în judeţul Olt, în prima zi de testare a elevilor cu testele din salivă care au ajuns săptămâna trecută în şcoli. Ce se întâmplă în continuare cu elevii.

Primele teste pozitive au fost raportate în judeţul Olt chiar în prima zi de testare cu teste pe bază de salivă. Toate sunt într-o şcoală din mediul rural, două chiar în aceeaşi clasă. 

Este vorba de Şcoala Gimnazială Deveselu, unde doi copii de la clasa pregătitoare şi unul de la clasa a III-a au avut rezultat pozitiv la testul efectuat în această dimineaţă, acasă, de către părinţi. Doi dintre elevi, unul de la clasa pregătitoare şi unul de la clasa a III-a, sunt fraţi.

Directorul şcolii, prof. Ciprian Rusu, a declarat pentru Adevărul: „Cei care sunt pozitivi rămân acasă. Le-am spus să sune la 112 şi în urma discuţiei cu DSP-ul să vadă cum va decurge testarea, dacă doresc să revină la şcoală. La cei cu teste negative le-am spus să vină cu ele la şcoală, le colectăm noi în recipiente speciale, să nu avem surpriză că folosesc acelaşi test timp de o lună de zile. Pentru că mai sunt părinţi care ar putea spune - l-am testat o dată, a fost negativ, n-are rost să-l mai testez şi a doua şi a  treia oară“.

Părinţii elevilor cu teste pozitive au avut reacţii diferite. În timp ce părinţii celor doi fraţi au fost de acord din primul moment să anunţe DSP şi să ceară testarea PCR sau un test rapid autorizat, pentru a  confirma rezultatul testului de salivă, cea de-a doua familie a refuzat testarea PCR. Reprezentanţii şcolii au apelat în acest caz la medicul de familie, în speranţa că va avea mai multe argumente în favoarea unei noi testări.

La acest moment, până la testarea PCR, nu e foarte clar dacă respectivele clase vor intra în online, de analiza DSP depinzând acest lucru, a mai spus directorul şcolii.

În judeţul Olt au fost repartizate 125.000 teste, pentru aproximativ 54.000 elevi, fiecare elev primind câte două teste.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Testele din salivă ajung în sfârşit în şcoli, dar tot nu e clar cine le face. „Trebuia să pregătim lucrurile astea din timp“

Scandalul testelor SARS-CoV-2 pentru elevi. „Le-au luat «la kilogram»? E bătaie de joc pe banii noştri!“ VIDEO

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite