Șofer prins drogat la volan, într-o comună din Olt. Un alt tânăr, urmărit internațional, a fost găsit în aceeași noapte

0
Publicat:

Un șofer în vârstă de 29 ani, din Olt, a fost prins drogat la volan, în noaptea de 13/14 ianuarie 2023, pe un drum dintr-o comună olteană.

Șoferul de 29 ani a fost depistat drogat la volan FOTO: arhiva
Șoferul de 29 ani a fost depistat drogat la volan FOTO: arhiva

Comportamentul suspect al șoferului le-a atras atenția polițiștilor Secției nr. 4 de Poliție Rurală Coteana. 

„În noaptea de 13/14 ianuarie a.c., în jurul orei 00:15, polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Coteana, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu, pe Drumul Județean 653, în comuna Vîlcele, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din orașul Drăgănești-Olt. În urma verificărilor efectuate, întrucât tânărul prezenta un comportament suspect, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, respectiv T1C MDMA”, au precizat reprezentanții Poliției Olt.

Șoferul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările.

Tot în noaptea de 13/14 ianuarie 2023, un alt tânăr șofer a fost surprins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Șoferul nu a oprit la somația polițiștilor, aceștia pornind în urmărire. Tânărul a fost oprit în cele din urmă pe un câmp, după ce au tras asupra autoturismului 13 focuri de armă. 

Urmărit internațional pentru furt, descoperit la Pârșcoveni

Vineri, 13 decembrie 2023, un alt tânăr, urmărit internațional pentru mai multe furturi din societăți comerciale operate în Austria a fost găsit la domiciliu, în comuna olteană Pârșcoveni.

„La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au pus în executare un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Austria, pe numele unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Pârșcoveni, cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt.

Astfel, în urma activităților specifice, polițiștii l-au depistat pe bărbatul de 34 de ani, în comuna Pârșcoveni, județul Olt. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, au mai precizat polițiștii.

Tânărul, care făcea parte dintr-un  grup infracțional organizat, ar fi pătruns prin efracție în incinta mai multor societăți comerciale din Austria, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite