Slătineancă ce înşela necunoscuţi prin metoda “Telefonul”, arestată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost încarcerată în arestul IPJ Olt din Slatina   (FOTO: Mugurel Manea)
Femeia a fost încarcerată în arestul IPJ Olt din Slatina   (FOTO: Mugurel Manea)

O femeie originară din municipiul Slatina care se îndeletnicea cu înşelarea a diverse persoane prin metoda “Telefonul” a fost reţinută, marţi – 6 mai, de poliţiştii din localitate. Aceasta a fost condamnată deja pentru faptele sale, luna trecută, de către Judecătoria Bacău, la pedeapsa cu închisoarea pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt au depistat şi încarcerat, marţi -  6 mai, pe  Carmen U., de 39 ani, din municipiul Slatina, împotriva căreia, în luna aprilie 2014,  Judecătoria Bacău a emis mandat de executare a pedepsei închisorii. Mai exact, femeia a fost condamnată la doi ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

“Persoana în cauză este acuzată că, în cursul anului 2012, s-a recomandâat drept operator al unei companii de telefonie mobilă şi, sub această motivaţie falsă, le aducea la cunoştinţă unor diverşi abonaţi că au câştigat diverse premii. Pentru a intra în posesia acestora, persoanele astfel apelate erau îndrumate să formeze un număr de telefon, unde li se recomanda depunerea unei sume de bani într-un anume cont. Prin această metodă, inculpata a determinat şapte persoane să-i depună într-un cont bancar sume de bani. Persoanele astfel apelate la telefon au fost înşelate cu suma totală de 9.000 lei”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, responsabil relaţii mass-media al IPJ Olt.

Femeia a fost încarcerată şi, în prezent, se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Olt din Slatina.

Sfaturi despre cum să vă feriţi de metoda "Telefonul"

Pentru prevenirea unor astfel de înşelăciuni prin telefon, reprezentanţii Poliţiei Olt vă recomandă să ţineţi cont de următoarele sfaturi: dacă sunteţi contactat de persoane care se recomandă drept reprezentanţi ai unor companii de telefonie şi vă anunţă că sunteţi câştigătorul unui concurs, vă rugăm să verificaţi dacă firma respectivă derulează un astfel de concurs şi dacă dumneavoastră participaţi în cadrul acestuia; solicitaţi celui care v-a apelat cât mai multe detalii cu privire la concursul în cadrul căruia aţi fi câştigat un premiu; nu acceptaţi în niciun caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui bun la care aţi fost anunţat câştigător; nu comunicaţi în aceste situaţii informaţii personale sau confidenţiale - precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute.

“Recomandăm locuitorilor judeţului ca, în situaţia în care primesc un apel telefonic prin care li se solicită telefonic să trimită bani unui necunoscut, să verifice persoana şi informaţia la firma al cărei angajat susţine că este. Dacă situaţia prezentată prin telefon se dovedeşte a fi ireală, atunci trebuie anunţată în cel mai scurt timp Poliţia la telefonul unic de urgenţe <<112>> sau cea mai apropiată secţie de poliţie, persoana reţinând numărul de la care a fost apelată”, a mai precizat comisar-şef Claudia Radu.

IPJ Olt a avut în lucru, anul trecut, aproape 30 de dosare de înşelăciune parcă trase la indigo prin metoda “Telefonul”.
 

Mai puteţi citi, din acelaşi ciclu:

Şmecher specializat în “abureli”, dibuit şi arestat de poliţiştii de la Olt

FOTO  Oltenii, avertizaţi de poliţişti despre ultima modă de înşelăciune: „accident la telefon”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite