Slatina: Secţie de carte italiană inaugurată la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasicii literaturii italiene vor putea fi cunoscuţi de către cititorii slătineni, fără a le fi diminuată frumuseţea expresiilor prin traducere. Pirelli Tyres a inaugurat astăzi la Biblioteca Judeţeană “Ion Minulescu” Slatina o secţie de carte italiană.

image

Cu ocazia celebrării a 150 de ani de la Unificarea Italiei, Pirelli Tyres a lansat cea de-a doua secţie de carte în limba italiană din Slatina, continuând astfel proiectul demarat în urmă cu doi ani de zile “Promovare a culturii italiene în Slatina”.  Dacă în 2008 s-a  pus bazele unei secţii de carte în limba italiană la sediul companiei, pentru angajaţii proprii, de data aceasta proiectul este extins pentru publicul larg. Noua secţie a Bibliotecii Judeţene conţine 500 de cărţi donate de Pirelli împreună cu principalele edituri din peninsulă. Evenimentul a avut loc în prezenţa lui Giuseppe Cangelosi- director general Pirelli Tyres România, Paul Matiu- directorul Bibliotecii Judeţene, autorităţi locale şi reprezentanţi mass-media.

“Celebrarea celor 150 de ani de la Unificarea Italiei ne oferă prilejul de a sărbători alături de slătineni în municipiul reşedinţă de judeţ, unde de 5 ani am realizat un important Pol Industrial. În anul 2008 am lansat în cadrul companiei noastre proiectul dedicat propriilor salariaţi de promovare a culturii italiene în Slatina. Astăzi suntem onoraţi să putem inaugura în cadrul Bibliotecii Judeţene secţia de carte italiană”, a declarat Giuseppe Cangelosi.

În cadrul Bibliotecii Judeţene Ion Minulescu functionează alte două secţii de carte: engleză şi franceză.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite