Secretarul de stat Aurescu: Deveselu nu este troc pentru vize americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu a declarat astăzi la Slatina că amplasarea sistemului antirachetă pe teritoriul României nu a fost condiţionată de acordarea vizelor de călătorie în SUA.

"Nu s-a pus problema unui târg cu SUA:  noi dăm locaţia pentru scut, voi daţi vize!"

UPDATE/Europa va fi apărată antirachetă de la Deveselu, Olt

"Parteneriatul cu Statele Unite ale Americii este unul extrem de solid, de matur. În cadrul acestuia, au fost discutate mai multe aspecte de colaborare pe zona de siguranţă, securitate, militară, însă avem şi o cooperare pe care o dezvoltăm în domeniile economic, cultural, educaţional, relaţii interumane. Nu s-a pus problema să facem un târg: «noi vă dăm o anumită locaţie, iar dumneavoastră ne daţi vize»", a declarat Aurescu în cadrul unei conferinţe d epresă susţinută la sediul Consiliului Judeţean Olt pentru anunţarea amplasamentului pentru un sistem american de interceptare de rachete la fosta bază aeriană de la Deveselu.

Acesta a adăugat că problema vizelor reprezintă o prioritate pentru ambele ţări. "Chestiunea vizelor este discutată la fiecare întâlnire bilaterală pe care o avem la cel mai înalt nivel. Împreună depunem eforturi pentru a reuşi să îndeplinim condiţiile pentru ca cetăţenii români să călătorească cât mai uşor în SUA. Este o prioritate pentru MAE, cât şi pentru SUA rezolvarea problemei vizelor pentru români", a mai spus secretarul de stat.

VIDEO/ Află ce a declarat la Slatina responsabilul SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite