Şcoala generală din Deveselu – doar opt absolvenţi din 25 au obţinut media peste 5 la Capacitate! CITIŢI AICI rezultatele examenului în judeţul Olt!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la şcoala generală din comuna Deveselu au avut cele mai slabe rezultate la Capacitate
Elevii de la şcoala generală din comuna Deveselu au avut cele mai slabe rezultate la Capacitate

Vineri, 29 iunie, s-au afişat rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională, sau Capacitate - cum este mai bine cunoscut. În judeţul Olt surprizele nu au lipsit, printre cele mai slabe rezultate fiind cele înregistrate la şcoala generală din Deveselu, unde doar opt elevi au reuşit să obţină o medie peste 5 la examen.

Dacă şcoala generală din comuna Deveselu reprezintă “călcâiul lui Ahile” în judeţ din cauza celor opt elevi de clasa a VIII-a care au reuşit să obţină o medie peste 5 la Capacitate din totalul de 25 câţi s-au înscris, la polul opus se află şcoala generală “Eugen Ionescu” din Slatina. Astfel, această unitate şcolară are cei mai mulţi elevi - respectiv 40, care au obţinut media mai mare de 9. Doar doi elevi care au dat examenul menţionat nu au reuşit să ia “mai mult” de media 9.

În afară de aceştia, trebuie menţionat că doar trei elevi din judeţ au reuşit să obţină media generală 10. Este vorba despre doi elevi din Slatina şi unul din Caracal. Aceştia sunt: Alexandru Cristian Știrbu, de la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu“ şi Dan Rădulescu de la Colegiul Național „Ion Minulescu“ – ambii din Slatina, la care se adaugă Ileana Adelina Zanfir de la Colegiul Național „Ioniță Asan“ Caracal.

Şcoli cu un singur elev "licean"

Tot la rezultatele slabe mai pot fi menţionate şcolile generale din localităţile Vâlcele - doar cinci elevi au luat media peste 5 din 34 participanţi, liceul din Piatra-Olt sau şcoala din Morunglav, care au avut doar câte un singur elev cu media peste 5 din cei 14 elevi, respectiv 16 elevi care au dat examenul, iar exemplele negative pot continua cu încă alte câteva unităţi şcolare.
 
"În judeţul Olt s-au înscris la examenul de Capacitate un număr de 4.148 elevi, dintre care 230 vor fi nevoiţi să susţină probele sale şi la anul deoarece au absentat la una dintre cele două materii, Limba română, respectiv Matematică. S-au depus 367 de contestaţii: 185 la limba română şi 182 la matematică. În judeţ au fost trei centre de examen - Slatina, Caracal şi Balş", a declarat Nicolae Drăghici, inspector şcolar general al IŞJ Olt.

Elevii care au obţinut o medie sub 5 aşteaptă se pot înscrie la liceu, dar vor fi la mila sorţii deoarece vor fi acceptaţi doar o mică parte din cauza noului sistem de selecţie.

CITEŞTE AICI rezultatele finale ale examenului de Capacitate la toate şcolile din judeţ !...

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite