Sala Polivalentă de la Slatina prinde contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialităţile locale din Slatina au primit, miercuri – 9 aprilie, o veste bună după ce au fost anunţate că proiectul Sălii Polivalente, aflat în fază incipientă în curtea firmei de transport urban Loctrans SA, a fost aprobat de comitetul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării. Reprezentanţii municipalităţii speră ca proiectul să primească acum şi girul Guvernului până în vară pentru reluarea lucrărilor evaluate la 53 milioane lei.

Lucrările la Sala Polivalentă de la Slatina au demarat furtunos în anul 2011, dar s-au oprit la fel de brusc precum au început. Planificată a fi ridicată în curtea firmei de transport urban din localitate Loctrans SA de pe strada Crişan, vizavi de cartierul “Eugen Ionescu”, sala de sport multifuncţională cu pricina a rămas la faza de infrastructură. Mai exact, pentru a-şi vedea visul unei săli polivalente, administraţia slătineană a trebuit să finalizeze singură lucrările de demolare a unei vechi hale de producţie (unde este ridicată sala, n.a.) şi au fost executate o serie de lucrări de infrastructură constând în: turnare beton de egalizare, executare hidroizolaţie şi turnare şapă de protecţie. Cheltuielile pentru aceste lucrări, cifrate la patru milioane de lei, au fost suportate în întregime din bugetul local. Lucrările au fost suspendate în anul 2012, în urma unei decizii a guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

“Astăzi (miercuri – 9 aprilie, n.a.), Comitetul Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării a aprobat proiectul Sălii Polivalente de la Slatina. Urmează aprobarea proiectului în Comisia inter-ministerială şi apariţia acestei decizii într-o Hotărâre de Guvern. Proiectul are o valoare de 53 de milioane de lei, din care Primăria Slatina va suporta 30 %. Sperăm ca, până în vară, să se termine procedura birocratică şi să poată fi reluate lucrările”, a declarat edilul Minel Prina.

Sala Polivalentă de la Slatina ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, aici vor fi amenajate şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri. De asemenea, va fi amenajată o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.

Reamintim că în aceeaşi curte a firmei Loctrans urmează a fi inaugurat în maximum două luni şi un modern bazin de înot acoperit.

Mai puteţi citi:

VIDEO  Dispare gardul de la vila Elenei Bărbulescu din Slatina

La Slatina au reînceput să fie ridicaţi maidanezii de pe străzi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite