Reţinere în dosarul pistolului „rătăcit“ de poliţiştii din Olt. Agentul care a pătruns fără drept, bănuit de fapte penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pistolul este căutat de mai bine de patru luni FOTO: arhiva/IGPR
Pistolul este căutat de mai bine de patru luni FOTO: arhiva/IGPR

După mai bine de patru luni de cercetări în dosarul în care un pistol al unui poliţist din Olt a dispărut, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a reţinut un suspect.

În 20 octombrie, poliţiştii din Olt anunţau că fac cercetări într-un dosar de neglijenţă în serviciu. Un ajutor de şef de post anunţase că a mers să ridice pistolul de la camera de muniţie, doar că nici pistolul şi nici muniţia nu mai erau. La început s-a bănuit că cel mai probabil la mijloc este o încurcătură, doar că nici după ce la sediul Poliţiei Drăgăneşti au fost chemaţi toţi poliţiştii, pistolul n-a fost de găsit. Cazul a fost între timp preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, iar miercuri, 2 martie 2022, un agent de poliţie a fost reţinut în urma cercetărilor.

„La data de 2 martie 2022 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat – agent de poliţie în cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt – cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi munţiilor prev. de art.342 al.1, 3 C.p., favorizare a făptuitorului prev. de art.269 al.1 C.p. şi tentativă la infracţiunea de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.300 C.p. rap. la art.132 şi art.15 din Legea 78/2000, toate cu aplicarea art.38 al.1 C.p.

Urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Caracal cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul IGPR - Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova şi din cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Brigada Operaţiuni Speciale Craiova“, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Poliţistul reţinut se pare că ar fi intrat fără drept în camera de armament.  

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“, mai menţionează procurorii. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Pistolul unui poliţist din Olt a dispărut din camera de armament

Au mers la şcoală înarmaţi cu un pistol şi cu un briceag. Doi elevi de liceu, anchetaţi penal

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite