Poliţista Melania Renghea, trimisă de la Ana la Caiafa: recomandare pentru internare la Psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul sexual din poliţia olteană se prelungeşte. Melania Renghea, poliţista de la Olt care susţine că a fost violată de mai multe persoane importante din IPJ Olt, a fost supusă, marţi – 29 ianuarie, unei evaluări psihiatrice la Institutul de Medicină Legală din Craiova. Dar lucrurile sunt abia la început. Specialiştii IML i-au recomandat femeii să se interneze într-o clinică cu specialitate pe psihiatrie pentru o expertiză profesionistă.

Specialiştii de la Institutul de Medicină Legală din Craiova prelungesc suspansul în ce priveşte dosarul în care Melania Renghea (27 ani), poliţistă la postul din comuna Brâncoveni, susţine că a fost violată de fostul ei şef direct, comisarul Gheorghe Barbu, şi încă alţi opt colegi din IPJ Olt. Mai precis, evaluarea de astăzi făcută de doctorii de la IML Craiova s-a soldat doar cu o recomandare pentru poliţista examinată.

„Nu vă pot oferi detalii despre evaluarea doamnei Renghea deoarece acestea sunt confidenţiale şi ţin de relaţia medic-pacient. Pot să vă spun însă că i s-a recomandat internarea într-o clinică de specialitate pentru a i se face un examen psihiatric amănunţit, aşa cum indică procedura în astfel de cazuri. După ce se va prezenta la noi cu biletul de externare, noi vom putea trage o concluzie oficială pe baza referatelor pe care le va aduce cu sine de la specialiştii clinicii în cauză. Până atunci este impropriu să mă exprim cu privire la starea de sănătate a pacientei”, a declarat Roxana Zăvoi, director IML Craiova şi membră a comisiei care a expertizat-o pe poliţistă.

Rezultatele: în maximum două săptămâni

La rândul său, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au confirmat că rezultatul final al procedurii de expertizare psihiatrică a poliţistei Melania Renghea va putea fi aflat abia peste câteva săptămâni.

“Această procedură a anchetei (expertizare psihiatrică, n.a.) este una laborioasă şi necesită timp. Abia peste 1-2 săptămâni vom putea trage o concluzie oficială în acest sens, după ce Institutul de Medicină Legală ne va remite părerea lor specializată pe această speţă”, a afirmat procurorul Tena Tulitu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Prin expertizarea psihiatrică a poliţistei, autorităţile vor să stabilească dacă aceasta a avut sau nu discernământ în momentul în care l-a înjunghiat pe superiorul ei, dar şi atunci când a menţionat acuzaţiile de viol împotriva colegilor ei din Poliţie.

“Violatorul” principal, retrogradat

Reamintim că poliţista Melania şi-a înjunghiat fostul şef pe data de 26 decembrie anul trecut pe motiv că nu mai suporta să fie abuzată sexual de acesta. Acum, femeia este acuzată de tentativă de omor. Cu două zile înainte de incident, femeia a depus plângere la DIICOT Craiova împotriva comisarului Gheorghe Barbu pentru viol, şantaj şi ameninţări. Poliţista a declarat în plângerea oficială că Barbu ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale atât cu el, dar şi cu mai mulţi poliţişti şi un procuror din judeţ. Printre cei menţionaţi de ea se numără fostul comandant al IPJ Olt, Ion Voicu, şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, dar şi prim-procurorul Parchetului Balş, Laurenţiu Turcin.

Scandalul s-a soldat deja cu mai multe “victime”. Ion Voicu, fost comandant al IPJ Olt, a fost nevoit să demisioneze, deşi motivul oficial este dat de o aşa-zisă “pensionare anticipată”. Adjunctul său, Emilian Mladin, a procedat la fel, deşi nu este implicat în acest dosar. Celălalt adjunct al IPJ Olt, Valerian Iliescu, a intrat subit în concediu medical şi, se pare, a solicitat şi aşteaptă transferul la un alt inspectorat din ţară, deşi nici el nu este implicat în acest dosar.

În plus, marţi - 29 ianuarie, persoana acuzată de Melania Renghea că ar fi violat-o, respectiv Gheorghe Barbu, a fost retrogradat din funcţia de comisar-şef al postului de Poliţie Rurală Bobiceşti, motivul oficial fiind constând în "deficienţe manageriale". Ancheta este în derulare.

 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite