Poliţista Melania Renghea, din nou pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Renghea ar fi în pericol să nască prematur din cauza stresului, cred medicii...
Melania Renghea ar fi în pericol să nască prematur din cauza stresului, cred medicii...

Melania Renghea, poliţista de 27 de ani din Balş care a reclamat că a fost violată de fostul ei şef direct, a ajuns din nou la spital, unde este internată fiind în pericol să nască prematur. Însărcinată în opt luni, femeia a acuzat o stare de oboseală cronică şi ameţeli cauzate de stresul la care este supusă de când şi-a acuzat şeful şi alte persoane importante din judeţ că ar fi violat-o.

Poliţista din Balş se află internată la Spitalul Universitar din Capitală de la sfârşitul săptămânii trecute după ce, cu câteva zile înainte, la aceeaşi unitate spitalicească, aceasta a fost supusă mai multor investigaţii medicale. Medicii care au examinat-o spun că poliţista s-ar afla în pericol să nască prematur din cauza unei anemii şi a stresului din ultimele luni. În plus, femeia a acuzat şi contracţii.

“Am avut fluctuaţii de tensiune de la inimă pe bază de stres. Ancheta e în curs de desfăşurare. Dosarele merg din ce în ce mai rău. E în impas, totul fiind în favoarea lor. Sunt terminată şi fizic şi psihic, şi nu vreau ca acest copilul să sufere mai mult. Primesc transfuzie de sânge ca să se amelioze starea generală să nu îl afectez pe el. Am făcut injecţii pentru dezvoltarea plămânilor lui. Sunt acum în 33 de săptămâni”, a spus Melania Renghea ziariştilor.

De asemenea, aceasta a spus că, deşi este în concediu prenatal, a fost eliberată din funcţia de poliţist judiciar: “M-au eliberat din funcţia de poliţist judiciar, deşi eram în concediu prenatal. S-a făcut abuz clar. Mi-am pus tot Parchetul şi Poliţia în cap”.

Poliţista din Balş a mai fost internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pe data de 15 ianuarie pe când se afla se afla la momentul reconstituirii incidentului din 26 decembrie anul trecut, când şi-a înjunghiat fostul superior direct, comisarul-şef Gheorghe Barbu de la postul de poliţie rurală Bobiceşti. Atunci ea a fost diagnosticată cu “iminenţă de avort”, aceasta fiind atunci însărcinată atunci în luna a şasea. Medicul care a examinat-o la Spitalul Judeţean din Slatina a avertizat-o încă de atunci că, din cauza tensiunilor la care este supusă în fiecare zi, Melania Renghea ar putea piarde sarcina. Poliţista a mers la Spitalul Universitar din Bucureşti deoarece, potrivit declaraţiilor soţului acesteia, aici se află medicul cu care soţia sa a născut şi primul copil şi au încredere deplină în acesta. Relu Renghea a mai spus că, în această săptămână, soţia sa va fi supusă unor noi examene medicale amănunţite la acelaşi spital din Capitală.

Însărcinată, femeia riscă închisoarea

Reamintim că poliţista Melania şi-a înjunghiat fostul şef, pe data de 26 decembrie anul trecut, pe motiv că nu mai suporta să fie abuzată sexual de acesta. Cei doi discutau în maşina femeii, parcată în faţa casei şefului ei – în comuna Morunglav, judeţul Olt. La un moment dar, între ei ar fi izbucnit o ceartă în urma căreia femeia l-a înţepat pe bărbat cu un cuţit aflat într-una din portierele maşinii. Amândoi au ajuns în aceeaşi seară la Spitalul Judeţean din Slatina: el – cu o plagă înjunghiată în faţa anterioară a abdomenului inferior şi una pe faţa anterioară a genunchiului stâng, iar femeia – cu contuzii abdominale.

Cu două zile înainte de incident, femeia a depus plângere la DIICOT Craiova împotriva comisarului Gheorghe Barbu pentru viol, şantaj şi ameninţări. Poliţista a declarat în plângerea oficială că Barbu ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale atât cu el, dar şi cu mai mulţi poliţişti şi un procuror din judeţ. Printre cei menţionaţi de ea se numără fostul comandant al IPJ Olt - Ion Voicu, şeful Poliţiei Balş - Ion Şotea, dar şi prim-procurorul Parchetului Balş, Laurenţiu Turcin. Gheorghe Barbu a fost retrogradat din funcţia de comisar-şef al postului de Poliţie Rurală Bobiceşti, motivul oficial fiind constând în “deficienţe manageriale”.

Iniţial, femeia a fost acuzată de tentativă de omor. Ulterior, respectiv la finele lunii ianuarie, anchetatorii au decis schimbarea încadrării juridice a faptei în tentativă de omor calificat. Diferenţele între cele două tipuri de infracţiuni este esenţială. Astfel, dacă, la vechea acuzaţie de care poliţista era acuzată, respectiv tentativă de omor, risca între 10-20 ani după gratii, acum, pentru noua categorie – tentativă de omor calificat, ea riscă între 15-25 ani dacă va fi găsită vinovată. De menţionat că apărătorii poliţistei au cerut şi ei schimbarea încadrării juridice a infracţiunilor de care este acuzată clienta lor, respectiv au insistat pe acuzaţia de “loviri şi alte violenţe”. Ancheta este în derulare.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite