Poliţist reţinut pentru luare de mită. A fost surprins în timp ce primea 750 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist din cadrul unei secţii rurale din judeţul Olt a fost prins în flagrant joi, 17 decembrie 2020. Poliţistul primea 750 euro pentru a interveni într-o cauză.

Procurorii Tribunalului Olt au reţinut un poliţist din cadrul Secţiei Rurale Osica de Sus - Postul de Poliţie Fărcaşele, în urma unui denunţ. Poliţistul a fost surprins în timp ce primea 750 euro în urma promisiunii acestuia că poate interveni într-un caz instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în acre poliţistul efectuase cercetări. 

„În seara zilei de 17.12.2020 un procuror din cadrul Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnat să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, a dispus reţinerea pe o durată de 24  de ore faţă de agentul şef principal de poliţie M.G. din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus – Postul de Poliţie Fărcaşele jud.Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 şi art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 şi trafic de influenţă, prev.de art.291 alin.1 C.p., rap.la art.6 şi 7 lit.c din Legea nr.78/2000.
      Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 17.12.2020, în jurul orelor 11:30 – 11:45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului“, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Poliţistul îi promisese celui cercetat că va obţine o soluţie favorabilă, pentru că are influenţă asupra procurorului de caz. „Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă  asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa“, mai menţionează procurorii.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, precum şi de sprijinul Serviciilor Operaţii, şi respectiv Tehnic din cadrul DGA -Structura Centrală.

Vă recomandăm şi: Patru poliţişti au fost condamnaţi pentru corupţie. Pentru ce sume modice şi-au pătat onoarea

Procurorii au descins la contrabandişti. Zeci de percheziţii şi o captură record de ţigări
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite