PNL şi Primăria Slatina se luptă să-i salveze pe slătineni pe caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vin zile deosebit de călduroase, iar municipalitatea s-a gândit să crească la cinci numărul corturilor anti-caniculă (de la două), făcând anunţul, însă, de-abia după ce preşedintele PNL Slatina a anunţat astăzi că formaţiunea a solicitat acordul să monteze cinci astfel de corturi în Slatina, dar n-a primit răspuns.

Primăria Slatina anunţă, printr-un comunicat de presă, că „având în vedere temperaturile caniculare preconizate de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada următoare, este pregătită să asigure, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială, primul ajutor în caz de caniculă. Astfel, municipalitatea va amenaja un număr de 5 (cinci) puncte de prim-ajutor pe raza localităţii în zilele cândva fi instituit Cod Galben de caniculă“.

Numărul corturilor a crescut cu trei, în perioadele trecute de avertizare funcţionând două astfel de puncte în municipiu, în centrul oraşului, vizavi de Poştă, şi la intrarea spre piaţa Zahana.

Coincidenţă sau nu, tot astăzi, la orele prânzului, înainte de a se primi comunicatul din partea reprezentanţilor Primăriei, preşedintele PNL Slatina, Andrei Iordache, anunţa că formaţiunea din care face parte a înaintat o adresă oficială prin care a solicitat Primăriei Slatina montarea în oraş a cinci astfel de corturi destinate slătinenilor însetaţi pe căldură, sugerând totodată şi punctele de amplasare.

Era vorba de Fântâna Speranţei, Steaua, Esplanadă, sediul PNL şi Piaţa Zahana. „Am precizat, totodată, că le putem muta în oricare alt punct, dacă pentru acelea Primăria are în plan să monteze propriile corturi, aşa cum, de altfel, are şi obligaţia. Am trimis adresa în 4 iulie, n-am primit niciun răspuns, nici până astăzi. Nu mai e campanie electorală, nu văd de ce nu ne-au răspuns“, a declarat Iordache.

Cu sau fără răspuns, PNL a scos un cort în faţa sediului şi a  montat o fântâniţă, punând pe cineva să le acorde trecătorilor însetaţi un pahar cu apă. Este legal, spune Iordache, „chiar dacă ei vor spune că nu e, ei sunt în stare să spună orice. Sper doar să nu ne trezim cu vreo amendă sau cu Poliţia Comunitară pe cap“, a adăugat acesta.

Pe de altă parte, Primăria Slatina a anunţat că va monta corturile în zilele în care se instituie Codul Galben de Caniculă, punctele fiind următoarele: ”Fântâna Speranţei”, Piaţa Zahana, Poliţia Circulaţie, Piaţa Steaua, punctul de distribuire a alimentelor P.O.A.D. de la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”. Acestea vor fi dotate cu ventilatoare cu pulverizatoare de apă, dozatoare cu apă şi personal medical specializat, personalul fiind însă disponibil doar în intervalul 11,00 – 17,00.

CITIŢI ŞI: Oltul se topeşte sub codul galben. Temperaturi de peste 37 grade Celsius. „Ne coacem, ne fierbem, nici nu ştim care-i cuvântul!“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite