Pieţele agroalimentare din judeţul Olt rămân deschise. Care sunt condiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaţiile din imediata vecinătate a pieţelor vor fi la mare căutare FOTO: Alina Mitran
Spaţiile din imediata vecinătate a pieţelor vor fi la mare căutare FOTO: Alina Mitran

Nicio piaţă agroalimentară din judeţul Olt nu se va închide, s-a stabilit în cadrul şedinţei organizate duminică, 8 noiembrie 2020, la Prefectura Olt. Condiţiile de funcţionare, însă, se modifică.

Deşi puţine sunt pieţele din judeţ care vor funcţiona în aceleaşi condiţii ca până acum, vestea bună este că aceste spaţii vor rămâne deschise. Soluţiile găsite vor fi, cu siguranţă, din ce în ce mai greu de suportat, pe măsură ce vremea se va răci, însă pentru a funcţiona în continuare producătorii şi comercianţii sunt obligaţi să stea în spaţii ventilate sau chiar în afara pieţelor. Rabatarea pereţilor exteriori în cazul pieţelor închise, mutarea meselor alocate producătorilor agricoli în spaţii publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea pieţelor şi organizarea unor pieţe volante, în aer liber, pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli şi cumpărătorilor, au fost soluţiile propuse. Iată şi cum vor fi acestea aplicate în fiecare localitate în care funcţionează astfel de spaţii de comercializare, în judeţul Olt:

- rabatarea pereţilor exteriori sau scoaterea standurilor pe străzile/aleile din vecinătate în cazul pieţelor agroalimentare din municipiile Slatina şi Caracal, respectiv oraşul Drăgăneşti-Olt (unde o parte a pieţei agroalimentare funcţionează în spaţiu închis);

- scoaterea standurilor pe străzile/aleile din vecinătate în cazul pieţei agroalimentare din oraşul Corabia;

- mutarea standurilor din spaţiu închis (sectorul „Lactate”) în zona liberă din cadrul pieţei în cazul pieţelor agroalimentare din oraşele Balş şi Potcoava.

„Suplimentar, administratorii pieţelor agroalimentare vor reduce numărul standurilor de vânzare şi vor limita numărul de persoane prezente în acelaşi timp în incinta pieţei. De asemenea, se vor organiza fluxuri separate pentru persoanele care intră, respectiv părăsesc piaţa agroalimentară, precum şi triajul observaţional atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători.
Reamintim faptul că pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, pe lângă măsurile menţionate anterior este necesară respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară, precum: purtarea măştii de protecţie atât de către comercianţi, cât şi de către cumpărători; purtarea mănuşilor de către comercianţi; păstrarea distanţei fizice de minim 1,5 m; dezinfecţia periodică a spaţiilor şi tarabelor“, au transmis reprezentanţii Prefecturii Olt, printr-un comunicat de presă.

Vă recomandăm şi: Piaţa Obor din Capitală, cea mai mare din ţară, rămâne deschisă, în ciuda deciziei CNSU

Ce se întâmplă cu pieţele din Sectorul 6? Care vor fi închise şi care vor continua să funcţioneze
 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite