Percheziţii în Olt într-un dosar cu un prejudiciu de 20 milioane lei. Sunt vizate firme de construcţii, pază şi consultanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au loc în cinci judeţe şi municipiul Bucureşti FOTO: arhiva Adevărul
Percheziţiile au loc în cinci judeţe şi municipiul Bucureşti FOTO: arhiva Adevărul

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Capitalei desfăşoară în această dimineaţă 40 de percheziţii în Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea, Ilfov şi municipiul Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 20 milioane lei.

Mai multe firme din domeniul contrucţiilor şi materilelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă sunt în vizorul anchetatorilor. La finalul percheziţiilor 38 de persoane vor fi conduse la audieri.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi  consultanţă, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Persoanele vizate vor fi audiate la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite