Patron din Drăgăneşti-Olt, cercetat sub control judiciar pentru o evaziune de 300.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 25 de ani din oraşul Drăgăneşti-Olt a fost arestat, miercuri, pentru săvârţirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar joi – 11 septembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au decis eliberarea sa şi cercetarea lui sub control judiciar. Bărbatul este acuzat că, prin activităţile sale ilegale, ar fi dat bugetului de stat o “gaură” de 300.000 lei.

Totul a început miercuri - septembrie, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore împotriva unui bărbat de 25 ani din oraşul Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt.

În fapt, tânărul este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate intermedieri în comerţul cu produse diverse, a înregistrat în evidenţa contabilă a firmei sale, în perioada 15 iulie 2010 – 31 martie 2013, nu mai puţin de 450 facturi fictive de achiziţie a unor cantităţi de mărfuri diverse de la opt societăţi comerciale care, la data facturării, nici măcar nu erau active.

“Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 313.734,41 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit”, a precizat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Poliţiei Olt.

Joi - 11 septembrie, printr-o ordonanţă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a dispus instituirea măsurii controlului judiciar pentru o perioada de 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.


Mai puteţi citi:

Tun financiar de 15 miliarde lei vechi prin afaceri cu zahăr la Corabia

Om de afaceri din Spineni, arestat pentru comerţ ilegal cu autoturisme

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite