Olimpicii Oltului, premiați după doi ani de pauză. Valoarea totală a premiilor depășește 180.000 lei

0
Publicat:

După doi ani în care olimpiadele școlare nu s-au mai organizat, Consiliul Județean Olt premiază, marți, 18 octombrie 2022, elevii și profesorii care au strălucit la concursurile din anul școlar 2021/2022, în total fiind acordate peste 700 premii.

Sute de elevi și profesori din școlile județului sunt premiați anual FOTO: arhiva/CJ Olt
Sute de elevi și profesori din școlile județului sunt premiați anual FOTO: arhiva/CJ Olt

Festivitatea de premiere a olimpicilor va avea loc marți, 18 octombrie 2022, începând cu ora 14.00, în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. Evenimentul organizat de către Consiliul Județean Olt, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Olt și Palatul Copiilor „Adrian Baran” Slatina, vine după doi ani școlari (2019/2020 și 2020/2021) în care concursurile școlare au lipsit, din cauza pandemiei.

Numărul premiilor acordate în acest an, 758 premii, îl depășește pe cel din 2019, când s-au acordat 648 premii.

437 elevi care au obținut rezultate bune la olimpiadele din calendarul Ministerului Educației și 195 profesori vor primi diplome și premii în bani.

Cinci elevi din județ au strălucit inclusiv la faza internațională a competițiilor școlare, cel mai mare premiu/elev/competiție ajungând la 3.500 lei. Cel mai mic premiu individual  este de 100 lei și revine elevilor membri ai unei echipe care s-a calificat la etapa națională, din 2019 fiind premiați atât elevii care s-au remarcat la etapele naționale și internaționale (primele 10 locuri în ierarhia națională a disciplinei), cât și elevii care au ocupat locul I la faza județeană. Pentru elevii care au concurat individual, calificarea la etapa națională se răsplătește cu 200 lei (dacă elevul nu a obținut premiu la etapa națională).

Consiliul Județean Olt premiază de 10 ani performanța elevilor. La prima ediție au fost răsplătiți elevii cu premii naționale la olimpiadele școlare, de la edițiile următoare regulamentul fiind modificat astfel încât să fie pusă în valoare și munca profesorilor lor. Din 2018 s-a decis ca și elevii care s-au clasat pe primele locuri la faza județeană a disciplinelor de profil, reprezentând ulterior județul la faza națională, să fie de asemenea răsplătiți cu diplome și premii în bani.

În acest an, valoarea totală a premiilor acordate elevilor și profesorilor cu performanțe școlare deosebite ajunge la 180.672 lei. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la două concursuri internaționale: Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus” și „Olimpiada de Informatică Aplicată”.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite