Marş oltenesc la Balş cu ocazia sărbătoririi unirii Basarabiei cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Tineretului din Balş... (Foto: Adevărul)
Casa Tineretului din Balş... (Foto: Adevărul)

O acţiune inedită în peisajul autohton va avea loc miercuri – 27 martie, în oraşul Balş din judeţul Olt. Mai exact, filiala locală a “Platformei Civice - Acţiunea 2012” va marca împlinirea a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România printr-un marş oltenesc.

Voluntarii şi susţinătorii ONG-ului “Acţiunea 2012” vor manifesta pentru Unire miercuri - 27 martie, de la ora 17.00, startul marşului urmând să fie dat de pe platoul Casei Tineretului din Balş.

"Nu va mai trece mult şi Basarabia va reveni acasă. Iniţiativa noastră vine pe fundalul semnalelor pozitive pe care le-am primit din partea locuitorilor din Balş. Aceştia sunt pregătiţi pentru Unire şi vor ieşi alături de noi pentru unitatea naţională", a declarat preşedintele filialei de la Balş a Platformei Civice, Iulian Viorel Călugăru.

Marşul de la Balş se înscrie în seria evenimentelor organizate de “Platforma Civică - Acţiunea 2012” în mai multe localităţi de pe ambele maluri ale Prutului, precum: concerte, spectacole de teatru, flash-mob-uri, marşuri şi reconstituirea istorică de la Chişinău “Lecţia de istorie: Dacii şi Romanii”.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite