Mai multe bilete de tratament decât au cerut pensionarii. Casa de Pensii relaxează condiţiile. Cine beneficiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazele de tratament sunt deschise atât pensionarilor, cât şi altor categorii de asiguraţi FOTO: arhiva
Bazele de tratament sunt deschise atât pensionarilor, cât şi altor categorii de asiguraţi FOTO: arhiva

Două treimi din numărul total de bilete alocate pensionarilor din judeţul Olt în seria a 4-a nu au putut fi repartizate din lipsă de cereri. Casa de Pensii a decis să le dea fără o cerere prealabilă, dacă solicitanţii interesaţi îmdeplinesc celelalte condiţii.

Pensionarii care vor să meargă la tratament au ocazia să solicite un bilet cu preţ subvenţionat chiar dacă încă nu au depus o cerere în acest sens.

„Casei Judeţene de Pensii Olt i-au fost repartizate un numar de 93 bilete de tratament balnear aferente seriei a 4-a, din care 29 de bilete au fost alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de către persoanele interesate, 64 de bilete rămânând disponibile în staţiuni precum Amara, Bala, Buziaş, Olăneşti, Covasna sau Pucioasa“, a anunţat CJP Olt.  

Biletele rămase nerepartizate se vor distribui prin solicitare directă personelor care se prezintă la sediul instituţiei, chiar dacă până la data solicitării nu au depus cerere, mai precizează reprezentanţii CJP.

Este posibil ca data de prezentare în staţiune să nu fi fost tocmai pe placul multor pensionari, pentru că aceştia sunt aşteptaţi la hotel în perioada 24 – 26 aprilie, chiar în zilele Paştelui, durata sejurului fiind de 16 zile calendaristice.

Lista cererilor aprobate se regăseşte atât la sediul CJP Olt, unde a fost afişată, cât si pe pagina de internet a instituţiei. Biletele repartizate se pot ridica până lunea viitoare, 18 aprilie, inclusiv. Redistribuirea biletelor de tratament se va face pe 20 aprilie.

Actele necesare eliberarii biletelor de tratament, reamintesc reprezentanţii CJP, sunt: cerere, actul de identitate, cuponul lunii martie 2022 şi biletul de trimitere de la medicul de familie.

Cât costă un sejur cu tratament balnear inclus

De biletele de tratament balnear pot beneficia atât pensionarii din sistemul public, cât şi salariaţii care au calitatea de asigurat al sistemului public de pensii şi beneficiarii prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii.

„În cazul pensionarilor, contribuţia individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decat costul integral al biletului (aproximativ 2.000 lei), iar in cazul asiguraţilor contribuţia este de 50% din valoarea biletului dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decat salariul mediu brut pe economie, în caz contrar biletul achitându-se integral“, spun cei de la Casa de Pensii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tratament de ultimă generaţie pentru bolnavii de Parkinson. Ce tehnologii gratuite folosesc medicii din Constanţa

Sezonul urzicilor. Principalele 30 de indicaţii terapeutice ale banalei plante

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite