Intervenţie contra-cronometru în Olt, pentru salvarea dintr-o fântână a unei femei de 82 ani. Victima a fost scoasă la suprafaţă după patru ore VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii acţionează pentru a o salva pe femeie FOTO: martor
Pompierii acţionează pentru a o salva pe femeie FOTO: martor

Pompierii din cadrul ISU Olt au acţionat joi, 30 iunie 2022, în localitatea Pleşoiu din judeţul Olt, pentru a salva viaţa unei femei de 82 ani. Femeia a căzut într-o fântână adâncă de 10 metri, fiind salvată la capătul a peste patru ore de eforturi.

UPDATE ora 20,00 - Femeia a fost scoasă la suprafaţă cu semne vitale prezente, în stare de hipotermie, fiind predată echipajului cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Apelul la 112 prin care se anunţa că o femeie a căzut într-o fântână a venit înainte de orele 16,00. S-a intervenit cu mai multe autospeciale, dar şi cu un buldoexcavator şi două excavatoare, fiind nevoie ca elemnetele tubulare a le fântânii să fie îndepărtate succesiv pentru a ajunge la victimă. Fântâna este adâncă de 10 metri şi cu un diametru de doar 40 centimetri, ceea ce a făcut deosebit de dificil accesul la victimă.

UPDATE: De aproape patru ore se intervine în satul Arceşti din comuna Pleşoiu pentru salvarea femeii în vârstă de 82 ani, căzută într-o fântână adâncă de aproximativ 10 metri, cu diametrul de doar 40 centimetri.  

„Acţionează aproximativ 20 de pompieri, cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenţie la înălţime, un container multirisc, două buldoexcavatoare şi un excavator“, sunt ultimele precizări venite din partea ISU Olt. Femeia este în viaţă, iar pentru a ajunge la ea pompierii sapă cu ajutorul utilajelor, îndepărtând elementele tubulare.

Ştirea iniţială

Femeia are 82 ani şi a căzut, cel mai probabil, în fântâna cu apă din care pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt - Detaşamentul Slatina fac eforturi să o salveze.

La faţa locului se acţionează cu o autospecială complexă, un echipaj SMURD un container multirisc şi buldoexcavatoare aparţinând Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. 

„Fântâna are adâncimea de aproximativ 10 metri şi diametru de aproximativ 40 de centimetri. Din cauza diametrului foarte mic, se acţionează cu cele două buldoexcavatoare, pentru îndepărtarea pământului şi extragerea tuburilor“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

intervenţie olt pentru salvarea unei femei dintr-o fantana - foto isu olt

Femeia este în viaţă, iar pompierii introduc permanent aer cu ajutorul aparatului de aer comprimat, a mai precizat reprezentantul ISU.

Ştire în curs de actualizare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Tragedie la scăldat. Un bărbat şi o femeie au murit în apele râului în care au intrat să se răcorească

Copil blocat într-o maşină la Vaslui în căldura sufocantă. Mama a sunat disperată la pompieri

SlatinaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite