Grădini aproape în totalitate distruse la Curtişoara. 71 de gospodării afectate, au stabilit evaluatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii ISU Olt încă acţionează la Curtişoara, la o săptămână de la ploile care le-au adus sătenilor apă de un metru în curţi, între timp finalizându-se şi primele evaluări.

Apa încă persistă în opt gospodării din Curtişoara, pompierii ISU Olt acţionând în continuare cu o pompă de mare capacitate şi două transportabile, însă din majoritatea gospodăriilor s-a retras, astăzi comisia mixtă de evaluare, din care fac parte reprezentanţi ai primăriei şi cei ai ISU Olt, înmânând şi primele procese verbale. Le sunt necesare în primul rând cetăţenilor care au încheiate poliţe de asigurare, foarte puţini de altfel, cei mai mulţi punându-şi speranţa în eventuale despăgubiri de la Guvern. Conform primelor evaluări, 71 de gospodării au fost afectate, grădinile fiind distruse aproape în totalitate. Au fost compromise culturile de legume, dar şi viţa-de-vie şi livezile, deocamdată nefiind disponibilă o situaţie exactă.

Imagine indisponibilă

Pompierii ISU Vâlcea şi ISU Dolj, care şi-au ajutat colegii de la Olt, s-au retras, rămânând în continare să acţioneze pompierii olteni, care refulează în continuare apa din zona de captare.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite