Gheorghe Dincă i-a reclamat oficial pe poliţişti pentru purtare abuzivă. Prim-procuror: „Susţine că a fost agresat fizic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dincă spune că poliţiştii s-ar fi purtat abuziv cu el înainte de recunoaşterea crimelor
Dincă spune că poliţiştii s-ar fi purtat abuziv cu el înainte de recunoaşterea crimelor

Gheorghe Dincă, suspectul de crimă din Caracal, a fost audiat într-un nou dosar deschis ca urmare a plângerii acestuia faţă de comportamentul poliţiştilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt face cercetări într-un dosar deschis ca urmare a unei plângeri a suspectului de crimă Gheorghe Dincă. Plângerea a fost formulate la începutul lunii august, după momentul recunoaşterii celor două crime, şi a fost adersată Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, fiind preluată pentru soluţionare de parchetul superior.

„A fost audiat ieri de către noi ca urmare a unei plângeri formulate de el împotriva poliţiştilor. A fost formulate prin august, în jur de 2 august,  la PT Cracal şi s-a preluat de către noi în 8-9 august. (…). A reclamat faptul că a fost agresat fizic de către lucrătorii de poliţie atunci când s-a făcut cercetarea la el acasă. 26-27 iulie, despre zilele acelea discutăm“, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa.

Plângerea a fost formulată generic, la acest moment neexistând în dosar suspecţi, a mai precizat prim-procurorul Anuţa.

Primul avocat din oficiu al lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru, a fost cel care a vorbit pentru prima dată despre acuzaţiile pe care Gheorghe Dincă le aduce poliţiştilor. În 30 iulie, acesta declara: „Din discuţiile pe care le-am avut personal cu dânsul, la momentul descinderii din data de 26 iulie, dimineaţa, la ora 6.00, dânsul a fost imobilizat, a fost trântit la nivelul solului şi i s-au aplicat nişte lovituri cu bocancii în zona pieptului, fapt pentru care dânsul spune că are fracturi costale şi de stern.

Aceste lucruri se vor confirma, în zilele acestea vom afla. Însă dureri vă pot spune sigur că a avut, pentru că pe tot parcursul audierilor avea momente în care tresărea de durere şi-şi punea mâinile în zona pieptului, avea probleme în timpul respiraţiei“,  a spus atunci Bogdan Alexandru. Dincă a fost supus unui control medical, însă în spaţiul public nu au mai ajuns informaţii care să confirme spusele inculpatului.

CITIŢI ŞI:

Gheorghe Dincă cere control medical. „La descindere a fost lovit cu bocancii în piept. Îl dor coastele, are probleme la respiraţie“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite