FOTOGALERIE: O familie din Pleşoiu-Olt a rămas pe drumuri din cauza unui scurtcircuit electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, casa a fost mistuită de flăcări
În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, casa a fost mistuită de flăcări

Un puternic incendiu izbucnit în această dimineaţă a lăsat pe drumuri o întreagă familie din comuna Pleşoiu, judeţul Olt. Toată agoniseala de o viaţă a familiei respective a fost mistuită de flăcări, iar, acum, primăria încearcă să găsească o soluţie pentru a-i ajuta pe ghinioniştii săteni rămaşi fără acoperiş deasupra capului la începutul sezonului rece.

Incendiul s-a declanşat în această dimineaţă, în jurul orelor 05.00. Pompierii de la Detaşamentul Slatina din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt au intervenit în satul Arceşti din comuna Pleşoiu, judeţul Olt, pentru stingerea incendiului izbucnit la locuinţa Elenei L.

Pompierii au ajuns la locul intervenţiei cu două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă. Salvatorii au găsit în flăcări întreaga locuinţă a femeii, aceasta şi din cauză că flăcările au fost observate relativ târziu de vecini, un motiv fiind şi ora evenimentului.

La locul incendiului au intervenit pompierii din Slatina

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

“Focul a fost stins după aproximativ trei ore. Din păcate, în ciuda intervenţiei prompte a oamenilor noştri care ajuns la locul incendiului în cel mai scurt timp posibil, locuinţa a fost distrusă în proporţie de 80 %. Au ars acoperişul casei pe 30 m.p., podul şi tavanele din trei camere de locuit, mobilierul, bunuri şi materiale textile din cele trei camere. Afectată a fost şi tocăria din lemn de la patru uşi, dar şi cinci ferestre ale casei. Din fericire, nimeni din cadrul familiei nu a fost rănit”, a afirmat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Din primele cercetări ale pompierilor se pare că, cel mai probabil, cauza izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric produs de un conductor defect.

Casa cuprinsă de flăcări nu era asigurată, valoarea pagubelor fiind estimată de autorităţi la peste 60.000 lei. Primăria încearcă acum să găsească soluţii pentru adăpostirea familiei rămase fără acoperiş deasupra capului la începutul sezonului rece. Până una-alta, membrii familiei respective se va adăposti pe la rudele din localitate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite