FOTO VIDEO La un pas de o tragedie: doi fraţi minori, de 3 şi 4 ani, răniţi într-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incediu provocat în această dimineaţă de doi fraţi minori din comuna Dăneasa, judeţul Olt, a fost la un pas să se soldeze cu o tragedie. Cei doi micuţi, de trei şi, respectiv, patru ani, au fost lăsaţi de părinţi acasă, singuri. În timp ce se jucau, copiii au aprins un foc care i-a cuprins şi pe aceştia. Din fericire, intervenţia unei rude a oprit în mod miraculous propagarea incendiului, iar cei doi micuţi au ajuns la spital.

Incidentul a avut loc în satul Cioflanu din comuna Dăneasa. Părinţii celor doi fraţi au plecat de dimineaţă la muncă la câmp, lăsându-i singuri acasă pe cei doi fraţi aşa cum procedaseră de mai multe ori până acum. La prânz urma să se întoarcă acasă. Din păcate, la un moment dat, în timp ce se jucau acasă, cei doi fraţi au dat foc la o grămăjoară de haine dintr-o cameră a casei. Focul s-a extins rapid şi a ajuns la cei doi micuţi, cuprinzându-le şi acestora hainele.

Din fericire, fumul provenit de la incendiul din interiorul casei a fost observat de către o vecină, care l-a alertat pe bunicul copiilor. Acesta a reuşit să stingă incendiul şi să îi extragă din camera cuprinsă de flăcări pe cei doi nepoţi. Ambulanţa a fost chemată la faţa locului tot de către vecini, laolaltă cu pompierii. Cei doi fraţi au ajuns la spital cu diverse arsuri.

„Noi am intervenit cât am putut de repede la locul incendiului cu echipajul aflat cel mai aproape de comuna unde a fost localizat incendiul, respectiv cei din comuna Stoeneşti. Nu a mai fost însă nevoie de intervenţia oamenilor noştri deoarece focul fusese anihilat până la sosirea noastră. Cei doi copii au fost găsiţi în curtea casei în stare conştientă, prezentând arsuri pe aproximativ 20 % din suprafaţa corporală. Paramedicii SMURD l-au preluat pe unul dintre minori, în vârstă de patru ani şi şase luni, care prezenta arsuri de gradul I şi II la membrele superioare şi membrul inferior drept. Cel de-al doilea copil, în vârstă de trei ani, prezenta şi el arsuri de gradul I şi II la membrele inferioare şi superioare. Ambii minori au fost transportaţi la secţia Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt.

Ulterior, cadrele medicale de la UPU Slatina au luat decizia de a-l transfera pe unul dintre cei doi copii la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. În acest sens s-a apelat la ajutorul unui elicopter SMURD.
 

Mai puteţi citi:

Bărbat carbonizat într-un incendiu în comuna Spineni-Olt

VIDEO Pompierii olteni, şase ore de luptă continuă cu un incendiu ce a mistuit un popas turistic

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite