Doi fraţi din Tătuleşti-Olt, arestaţi pentru s-au luat la harţă cu şeful de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria municipiului Slatina a dispus arestarea preventivă a doi fraţi din comuna Tătuleşti, judeţul Olt, pentru că ar fi intrat în locuinţa de serviciu a şefului postului de poliţie din localitate, pe care l-au îmbrâncit şi l-au ameninţat. Cei doi fraţi au fost reţinuţi în decursul ultimelor zile, unul dintre ei fiind arestat luni – 17 februarie. Acum, cei doi se află după gratii.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au solicitat instanţei de judecată, la finele săptămânii trecute, arestarea preventivă a fraţilor Liţă Florinel Liviu şi Liţă Nicolae Costel pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei şi două infracţiuni de violare de domiciliu. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a admis solicitarea procurorilor şi a dispus emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor anterior menţionaţi. Unul dintre ei a fost “săltat” chiar la câteva ore de la emiterea mandatului pe numele său, în vreme ce fratele său a fost prins luni – 17 februarie.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de către procurorii slătineni a rezultat faptul că, în noaptea de 10/11 februarie, cei doi fraţi Liţă Florinel Liviu şi Liţă Nicolae Costel – ambii în vârstă de aproximativ 30 de ani, s-au deplasat, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, la locuinţa unui consătean din localitatea de baştină Tătuleşti, unde au pătruns fără drept şi au adresat ameninţări cu moartea la adresa acestuia şi a membrilor familiei sale. De asemenea, cei doi fraţi l-au ameninţat şi cu incendierea locuinţei.

De frică, consăteanul şi familia acestuia s-au refugiat în incinta locuinţei de serviciu a şefului de post din localitate, dar acest lucru a contat prea puţin în faţa celor două rude cuprinse de aburii alcoolului. Potrivit procurorilor slătineni, inculpaţii au pătruns fără drept în curtea locuinţei de serviciu a şefului de post şi au refuzat să o părăsească la solicitarea expresă a acestuia. Mai mult decât atât, şeful de post a fost îmbrâncit şi ameninţat în momentul în care a încercat să-i scoată pe cei doi din interiorul gospodăriei - pentru protejarea membrilor familiei sale, precum şi a părţii vătămate iniţial care se refugiase în locuinţa sa.

“Activitatea infracţională a celor doi inculpaţi s-a desfăşurat în scopul răzbunării deoarece persoana vătămată avusese anterior calitatea de parte vătămată într-un dosar ce fusese instrumentat de către şeful de post din comuna Tătuleşti, proces care a atras condamnarea la o pedeapsă cu închisorea de trei ani a inculpatului Liţă Nicolae Costel”, a declarat procurorul Irina Şerban, purtător de cuvnt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. 

Cei doi fraţi se află acum după gratii pentru următoarele 30 de zile şi aşteaptă demararea procesului.

"Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", a mai precizat oficialul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Mai puteţi citi:

DNA, percheziţii pe bandă rulantă după evazionişti la Olt şi în alte şase judeţe

Nouă persoane din judeţul Olt riscă închisoarea pentru furt de energie electrică

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite