FOTO Ploaia a dat peste cap Ziua Jandarmilor de la Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia care a căzut aproape neîntrerupt pe parcusul zilei de miercuri – 3 aprilie, a stricat planurile conducerii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt pentru această zi. Astfel, deşi pregătise un plan de exerciţii demonstrative ale jandarmilor cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la crearea acestei structuri, diriguitorii instituţiei au fost nevoiţi să anuleze tot şi să se rezume la prezentarea unor standuri cu tehnica jandarmilor.

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean din Slatina a găzduit, miercuri – 3 aprilie, manifestările dedicate Jandarmeriei cu prilejul sărbătoririi a 163 de ani de la înfiinţarea acestei structuri pe teritoriul ţării noastre. În prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, dar şi a personalului unităţii, s-a desfăşurat o adunare festivă în cadrul căreia au fost citite mesajele de felicitare din partea premierului Victor Ponta şi a conducerii structurii centrale a Jandarmerueu.

De asemenea, în acelaşi cadru, au fost prezentate şi recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive ce au avut loc în ultimele două săptămâni şi, totodată, colaboratorilor le-au fost înmânate diplome aniversare. Un premiu special a revenit fostului comandant al IJJ Olt, Valentin Voicu, care a primit o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate derulată în cadrul instituţiei până la pensionarea sa pe motive medicale.

Cu acelaşi prilej a fost anunţată avansarea în gradul de maior, înaintea expirării stagiului minim în grad, a cpt. Florin Buricata. De asemenea, au mai fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, următorii: plutonier adjutant Florin Nicolae, devenit plutonier adjutant-şef, respectiv plutonier Dan Nicolae Nicoliţă, devenit plutonier major.

Ploaia, mai tare ca jandarmii

Din păcate, planul pregătit minuţios pentru această zi de către conducerea jandarmilor olteni a fost total stricat de ploaia care a căzut aproape toată ziua la Slatina. Mai exact, planul prevedea o serie de exerciţii demonstrative cu tehnica auto şi de luptă din dotarea jandarmilor, care, în anii anteriori, a atras în mod deosebit atenţia slătinenilor ce au avut drum prin centrul urbei de Ziua Jandarmeriei.

Astfel că, după terminarea discursurilor, participanţilor prezenţi la adunarea festivă de la Consiliul Judeţean cetăţenilor le-au fost prezentate, în foaierul de lângă sala de şedinţe a CJ Olt, armamentul şi tehnica auto din dotarea jandarmilor, mijloacele de intervenţie antiteroristă, materiale folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, precum şi trusa criminalistică.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite