Focar de coronavirus într-o secţie a Spitalului Slatina, mai mulţi pacienţi infectaţi. „Nouă rezultate au fost negative, trei pozitive“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sju slatina

Trei pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în aceeaşi secţie medicală, au primit duminică, 7 iunie, vestea că testul pentru noul coronavirus a ieşit pozitiv. Totul a pornit de la un alt pacient, testat pozitiv cu zi înainte.

UPDATE: Conducerea SJU Slatina a transmis printr-un comunicat de presă cum au fost descoperite cele trei cazuri, la care, în fapt, se adaugă încă unul, pacientul de la care ar fi pornit totul. Este vorba de un pacient în vârstă de 63 ani, internat în urmă cu o săptămână la Chirurgie Plastică şi care în timpul spitalizării a prezentat simptome care au impus testarea pentru noul coronavirus, rezultatul fiind pozitiv.         

    „În data de 31.05.2020, o persoană în vârstă de 63 de ani, de sex masculin, din mediu urban, a fost internată în cadrul secţiei Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu traumatism la degetului cinci – mâna stângă, fără simptome specifice Covid – 19. Procedurile medicale şi tratamentele aplicate pacientului, de către personalul secţiei Chirurgie Plastică, au fost efectuate prin respectarea protocoalelor privind purtarea echipamentelor medicale.

În data de 05.06.2020, pacientul a prezentat sindrom febril şi, conform protocoalelor medicale, a fost izolat într-un ”salon tampon” şi a fost testat     Covid – 19 în laboratorul SJU Slatina, rezultatul din data de 06.06.2020 fiind pozitiv.

Pentru a evita orice risc, SJU Slatina a adoptat următoarele măsuri:

Ø     În data de 07.06.2020, toţi pacienţii internaţi în cadrul secţiei, asimptomatici, în număr de 12 (chiar dacă pacientul a avut contact direct doar cu trei persoane) au fost testaţi Covid – 19. Din totalul probelor recoltate, 9  rezultate au fost negative, iar 3 pozitive. Întrucât, doi dintre pacienţi nu mai necesitau îngrijire de specialitate, în cadrul secţiei Chirurgie Plastică, au fost mutaţi în corpul SJU Slatina, dedicat tratării patologiei Covid – 19, iar cel de-al treilea pacient va fi transferat la o unitate spitalicească – suport Covid – 19;

Ø     Personalul secţiei, asimptomatic integral, va fi testat Covid – 19 în următoarele zile, în funcţie de data contactului cu pacientul confirmat (chiar dacă personalul a purtat echipamentul de protecţie);

Ø     Urgenţele aferente secţiei Chirurgie Plastică vor fi preluate de linia de gardă – Chirurgie Generală sau vor fi transferate către alte spitale din zonă.

Ştirea iniţială

Pacienţii sunt internaţi în secţia Chirurgie Plastică, iar rezultatele pozitive au fost transmise duminică, 7 iunie 2020. Ancheta epidemiologică este în curs şi nu se poate preciza deocamdată unde s-au îmbolnăvit pacienţii.

Spitalul Slatina are un program propriu de testare a angajaţilor, iar în urma acestui program au fost depistaţi pozitiv şapte asistenţi medicali, care nu au, însă, legătură cu secţia amintită, ultimele patru cazuri fiind de la Boli Infecţioase. 

  

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite