Fermierii spanioli caută în România 900 de lucrători. Salariul a crescut faţă de ofertele precedente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii sunt căutaţi pentru cules de fructe în sere FOTO: pixabay
Românii sunt căutaţi pentru cules de fructe în sere FOTO: pixabay

O firmă din Spania, care lucrează de ani de zile cu serviciul public de ocupare din România, a venit cu o ofertă de 900 locuri de muncă în agricultură, disponibile imediat. Deşi în ultima perioadă românii nu se mai înghesuie să plece în afară, campania actuală ar putea avea succes.

Cele 900 locuri de muncă în domeniul agricol (recoltare fructe) sunt oferta firmei SUREXPORT, popularizată prin intermediul Reţelei EURES ROMÂNIA. Firma din regiunea  Huelva, localitatea Almonte, Spania, le propune românilor cu experienţă în munca în agricultură un program de 6 ore şi jumătate zilnic, cu pauză de masă de jumătate de oră, în fermele de căpşuni, zmeură, mure şi afine.

Se caută 600 femei şi 150 cupluri, vâsta lucrătorilor solicitată de angajator fiind între 18 şi 50 ani. Spaniolii vor persoane „cu experienţă în agricultură şi capabile să recolteze căpşuni, afine, zmeură şi mure, la temperaturi ridicate în primăvară, din sere“, se precizează în ofertă. 

Cât se oferă pentru munca extenuantă

Angajatorul nu-i condiţionează pe români să cunoască vreo limbă străină, vrea însă persoane cu experienţă în agricultură. Pentru a se asigura că îi va determina pe lucrătorii români să accepte oferta salariul a crescut faţă de ofertele precedente. Astfel, dacă în trecut nu se ajungea la 40 euro/zi, acum se pleacă de la un brut de aproape 45 euro şi se oferă şi bonusuri. 

„Salariu: Plata se face pe card, salariul brut este de 44,99 euro/zi din care se scad asigurări de sănătate şi TVA (net 41,29 euro/zi). La sfârşitul campaniei, firma plăteşte un bonus de 0,70 euro centi/zi (persoane noi) şi la persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro cenţi/zi. Orele suplimentare se plătesc cu 7,47 euro brut/oră“, se menţionează în oferta popularizată de AJOFM Olt. 
 

Românilor interesaţi li se promit şi alte beneficii, cum ar fi cazarea oferită gratuit de companie, lucrătorilor revenindu-le însă plata utilităţilor (electricitate, apa, gunoi şi butelie) , de 1,73 euro/zi care se scade din salariul net.„Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reţine din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor“, mai menţionează AJOFM.

Contractele au o durată de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă de 15 zile. Contractul de muncă poate  începe chiar la 1 aprilie 2021, dacă cei interesaţi reuşesc să depună în timp util documentele la consilierul EURES, iar angajatorul le şi confirmă recrutarea.

Cum se aplică

„Persoanele cu domiciliul în judeţul Olt, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, compartiment EURES (informaţii şi la telefon 0249 411 002), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: consimţământ tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate a solicitantului, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania - acolo unde este cazul). Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator“, mai menţionează reprezentanţii AJOFM Olt, menţionând de asemenea termenul limită pentru depunerea dosarelor, care este 15 aprilie 2021.

Ultimele campanii de recrutare ale angajatorilor care selectează forţă de muncă pentru agricultură nu au avut prea mare succes, deşi cu ani în urmă aproape că se băteau românii pentru un astfel de contract sezonier. lucrurile s-ar putea însă schimba, spuen consilierul EURES Elena Ţane, pentru că foarte mulţi lucrători care aveau contracte în marea Britanie sunt obligaţi să se reorienteze. În primă fază aceştia au venit sîă se intereseze pentru contracte tot pe teritoriul britanic, însă cum accesul la munca, după Brexit, presupuen reguli noi, cel mai probabil lucrătorii, foarte numeroşi, vor accepta şi oferte venite din alte ţări.  

Vă recomandăm şi: 

Site specializat în recrutarea angajaţilor cu salarii mari: 1.500 de euro, cea mai mică ofertă

De ce „prinde“ metoda Loverboy. Cum arată profilul victimei şi al agresorului

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite