Femeia care și-a împușcat în cap iubitul polițist a ajuns după gratii. Curtea de Apel Craiova a pronunțat sentința

0
Publicat:

Femeia care și-a împușcat, cu cinci ani în urmă, în cap iubitul polițist și-a aflat, marți, 28 februarie 2023, sentința definitivă. Va sta după gratii, a decis Curtea de Apel Craiova.

Polițistul Bogdan Dumitrescu nu a supraviețuit decât trei luni FOTO: arhiva
Polițistul Bogdan Dumitrescu nu a supraviețuit decât trei luni FOTO: arhiva

Curtea de Apel Craiova a respins apelurile declarate atât de parchetul care a cercetat fapta, cât și de inculpată, hotărârea pronunțată de Tribunalul Olt în mai 2022 rămânând definitivă. 

Respinge apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi inculpata Gheorghe Alina, împotriva sentinţei penale nr. 81 din data de 10 mai 2022 pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul nr. 997/104/2019, ca nefondate. Obligă apelanta inculpată la plata către stat a sumei de 500 lei, cheltuieli judiciare în apel. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de Parchet rămân în sarcina statului. Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu se vor achita din fondurile Ministerului Justiţiei, rămânând în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor, persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, data de 28 februarie 2023.Document: Hotarâre  325/2023  28.02.2023”, este mențiunea de pe portalul instanțelor de judecată.

Șase ani de închisoare cu executare

Tribunalul Olt a adecis anul trecut ca Alina Gheorghe, femeia care în noaptea de 31 ianuarie 2018 l-a împușcat în cap pe polițistul Bogdan Dumitrescu, accidental, a susținut aceasta în fața anchetatorilor, să stea după gratii cinci ani pentru ucidere din culpă şi un an pentru uz de armă fără drept, pedeapsa finală fiind de șase ani de detenţie.

Totodată, mai decidea judecătorul instanței din Olt, tânăra trebuie să susțină cu 1.500 lei lunar creșterea și educarea celor doi copii minori pe care polițistul, divorțat la acel moment de soția sa, îi avea. Tot copiilor ar trebui să le mai achite, drept daune morale, 130.000 euro.

Cu suma de 130.000 lei, reprezentând costul spitalizării, s-a constituit parte în dosar și Spitalul Județean de Urgență Slatina, unitate în care a fost îngrijit pe perioada cât a supraviețuit polițistul în urma rănirii grave. Părinții polițistului, în schimb, au renunțat la orice fel de pretenții, considerând că „nimic nu le mai aduce fiul înapoi”.

În noaptea de 31 ianuarie 2018, Alina Gheorghe l-a rănit grav pe Bogdan Dumitrescu, folosindu-se de pistolul pe care acesta îl deținea (altul decât pistolul de serviciu). Totul ar fi pornit în glumă, le-a spus tânăra anchetatorilor, fiind practic un joc.

Femeia, care petrecuse seara alături de polițist și de un alt cuplu, context în care s-a consumat și alcool, a încheiat seara alături de polițist.  Rămași singuri, în joacă, după cum aceasta avea să repete obsesiv, tânăra a îndreptat pistolul către bărbat și a apăsat pe trăgaci, neștiind că arma este încărcată, a susținut Alina Gheorghe. Pistolul s-a descărcat și polițistul a fost rănit grav, decedând trei luni mai târziu.

Alina Gheorghe a ajuns deja în arest, polițiștiii din Olt executând mandatul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite