Elevi găsiţi cu păduchi în şcolile din Olt

0
0
Majorotatea elevilor depistaţi cu boli parazitare provin din  mediul rural
Majorotatea elevilor depistaţi cu boli parazitare provin din  mediul rural

Aproximativ 200 de copii din judeţul Olt au început noul an şcolar cu pediculoză (păduchi), relevă concluziile unui control efectuat de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Olt ajutaţi de alte autorităţi în domeniu, de la începerea noului an şcolar. Alături de copiii depistaţi anterior menţionaţi, au mai fost găsiţi cu diverse boli infecţioase  alte câteva sute de copii.

Personalul medico-sanitar din cabinetele şcolare - în mediul urban, şi, respectiv, medicii de familie - în mediul rural, au efectuat, în ultimele două săptămâni după vacanţa de vară, triajul epidemiologic în cadrul colectivităţilor de copii din judeţul Olt. În total au fost examinaţi 55.545 de elevi dintr-un total de 58.660, controalele fiind efectuate în cadrul a 504 unităţi de învăţământ primar, gimnazial şi liceal.

Triajul epidemiologic al autorităţilor a stabilit că nu mai puţin de 180 de copii, majoritatea din mediul rural, au prezentat semen de pediculioză (păduchi), fapt pentru care au fost trimişi acasă pentru şapte zile până la rezolvarea problemei. În afară de cazurile mai-sus amintite, în urma aceluiaşi control epidemiologic au mai fost descoperite şi 93 de cazuri de angine faringiene (amigdalite), 35 de cazuri cu micoze (infecţii ale pielii) şi 37 de alte boli infecto-contagioase.

”Toţi elevii depistaţi cu pediculoză (păduchi, n.r.) în urma triajului epidemiologic au fost trimişi acasă pe o perioadă standard de o săptămână şi au urmat la domiciliu un tratament, iar, în urma recontrolului, au mai rămas sub observaţie cinci cazuri de pediculoză”, a precizat dr. Talia Cincă, director adjunct DSP Olt.

Majoritatea cazurilor de boli parazitare descoperite cu ocazia controlului epidemiologic au fost în cadrul unităţilor şcolare din mediul rural, de vină în acest sens fiind, conform autorităţilor, neglijarea regulilor minime de igienă individuală.
 

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri