Candidaţii slătineni şi-au preluat certificatele de mandat de la Biroul de Circumscripţie. La PNL  lucrurile sunt  neclare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul ales al Slatinei şi echipa sa de consilieri s-au prezentat astăzi la Biroul Electoral de Circumscripţie Slatina pentru a-şi ridica certificatele de mandat. La fel au făcut cei de pe lista ALDE, la PNL lucrurile fiind neclare, doar trei din cei şapte candidaţi fiind prezenţi.

Câştigătorul alegerilor pentru Primăria Slatina şi cei 21 de consilieri ai Slatinei au fost convocaţi astăzi la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Slatina pentru a li se înmâna certificatele de mandat. PSD, care are în acest mandat 11 consilieri locali la Slatina,  a venit în formulă completă, la fel s-a întâmplat cu cei trei reprezentanţi ai ALDE, de la PNL însă au fost prezenţi doar trei din cei şapte aflaţi în prima parte a listei.

La 13,30, ora anunţată de BEC pentru înmânarea certificatelor, consilierii PSD şi-au însoţit primarul, pe Emil Moţ, fiind primii invitaţi în faţa şefilor biroului de circumscripţie. Le-au urmat reprezentanţii ALDE - Cristian Bircea, Radu Ioniţă şi Mihaela Stana, şi, la final, PNL, prezentându-se, însă, din partea PNL, doar Victor Iacobescu, Mihai Cârloganu şi  Aurel Roşu. Au lipsit: Marius Bălaşa, Andrei Iordache, Ana-Maria Ciauşu şi Sorin Ţârcomnicu.

Victor Iacobescu a declarat că a fost anunţat de la partid să se prezinte, iniţial, la ora 14,00, ora fiind ulterior modificată. Despre absenţa colegilor, însă, n-a putut face niciun fel de precizare.
Marius Bălaşa a declarat însă, miercuri, că aşa cum a anunţat în ultima emisiune televizată, nu va ocupa postul de consilier local dacă va pierde lupta în faţa contracandidatului de la PSD. Andrei Iordache a declarat, la rândul său, că nu s-a stabilit, la nivelul organizaţiei, care sunt candidaţii care vor fi validaţi şi vor ocupa funcţiile de consilier local.

„Şefii partidelor negociază pentru postul de viceprimar“

Noul primar, Emil Moţ, a declarat că a trăit cu emoţie înmânarea certificatului de mandat, chiar dacă emoţiile nu le-au egalat pe cele ale depunerii candidaturii. Cât despre viceprimarii alături de care va face echipă la primărie, Moţ a precizat că şefii de partid discută acest aspect. „Se negociază“, a spus Moţ.
Cei 11 consilieri din rândul cărora se va alege viceprimarul (sau chiar amândoi, dacă ALDE nu va primi şi la Slatina un post de vice) sunt următorii: Diaconescu Renică, Popa Emil-Costin, Tănase Aurelia, Kovacs Carol-Emil, Vătrai Ion, Călini Vasile, Stăncioiu Georgel-Claudiu, Pavlovici Constantin-Paul, Brătoi Eufrosina, Dumitrescu Ileana-Roxana, Vîlceleanu Gigi-Ernes.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite