Avarie de proporții la conducta de apă potabilă în Slatina. Cablurile de energie electrică îngreunează reparația UPDATE

0
0

O avarie de proporții la conducta de apă potabilă s-a produs în Slatina, marți, 4 octombrie 2022. Alimentarea s-a întrerupt în zonă, reparația fiind îngreunată de cablurile rețelei de energie electrică. 

Lucrătorii CAO nu pot preciza cât va dura întreruperea alimentării cu apă FOTO: Cătălin Fircoiu
Lucrătorii CAO nu pot preciza cât va dura întreruperea alimentării cu apă FOTO: Cătălin Fircoiu

UPDATE: Compania de Apă Olt a anunțat între timp că alimentarea cu apă potabilă a fost întreruptă în partea de sus a municipiului, neputând fi estimat când va fi reluată furnizarea.

„❗️Echipa de intervenție de la Compania de Apă Olt Sediul Secundar Slatina lucrează pentru remedierea avariei la blocul GA1, de pe strada Cornișei, iar alimentarea cu apă a fost oprită în partea de sus a municipiului Slatina.

Lucrările CAO sunt îngreunate și de cablurile rețelei de energie electrică FOTO: Facebook CAO Olt
Lucrările CAO sunt îngreunate și de cablurile rețelei de energie electrică FOTO: Facebook CAO Olt

Din păcate, nu putem estima când va fi reluat serviciul de alimentare cu apă pentru că intervenția este una complexă, deoarece avaria s-a produs la îmbinarea a două conducte.

Intervenția care a început la primele ore ale dimineții a fost îngreunată de cantitatea mare de apă, dar și de cablurile electrice îngropate.

Vă asigurăm că echipa din teren face toate eforturile pentru ca serviciul de alimentare cu apă să poată fi reluat cât mai repede.

❗️În funcție de situația din teren, vom reveni cu informații despre când va fi reluat serviciul de alimentare cu apă în partea de sus a municipiului Slatina”, a postat CAO.

„E o avarie foarte mare, la o conductă cu un diametru de 900 milimetri. Nu am putut identifica ce se întâmplă, pentru că era pierderea foarte mare de apă și a trebuit să facem oprire, să putem să ajungem la defect și să putem identifica ce trebuie făcut. Nu pot să estimez cât va dura, dar, oricum, ore bune. facem tot posibilul ca după golirea rețelei, în maximum patru sau cinci ore să reluăm furnizarea. Cablurile electrice ne-au încurcat intervenția, am lucrat foarte atenți să nu le rupem, pentru că în funcțiune e alimentarea electrică a Spitalului Județean”, a precizat ing. Florea Rață, directorul Sediului Secundar Slatina din cadrul CAO Olt. 

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Angela Nicolae, a precizat la rândul său că spitalul are bazin care asigură o autonomie pentru 24 ore, fiind vorba de apă clorinată, potabilă. Dacă furnizarea nu se va relua însă în acest interval ar putea fi o problemă.

Știrea inițială

Compania de Apă Olt a anunțat că se lucrează pe strada Cornișei din Slatina, în imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență Slatina, unde în dimineața zilei de marți, 4 octombrie 2022, s-a descoperit o spărtură. Săpând pentru a remedia avaria, lucrătorii CAO Olt au dat și de cablurile rețelei de energie electrică, ceea ce îngreunează și mai mult operațiunea. 

„Echipa de intervenție de la Compania de Apă Olt Sediul Secundar Slatina lucrează, la această oră, pentru remedierea unei avarii la blocul GA1, de pe strada Cornișei, dar intervenția este îngreunată de cablurile electrice îngropate. 

Intervenția este foarte dificilă, iar echipa din teren face eforturi pentru a evita întreruperea alimentării cu apă, în zona menționată.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”, este anunțul companiei, postat pe contul oficial de Facebook. 

Directorul Sediului Secundar Slatina, ing. Florea Rață, contactat de „Adevărul”, a spus că cel mai probabil se va apela la întreruperea alimentării cu apă în zonă, pentru că avaria este una de proporții, iar grija pentru a nu afecta rețeaua de cabluri electrice îngropate face ca lucrările să se desfășoare cu și mai mare dificultate. 

„Am făcut tot ce e posibil să n-o oprim, dar cel mai probabil acolo ajungem. Am scăzut presiunea încet-încet, dar nu facem față, e o spărtură foarte mare, cred că asta e ultima variantă. Sunt și cabluri în apropiere, trebuie să lucrăm cu mare-mare grijă, săpăm pe lângă ele. Știam cât de cât de ele, au venit dimineață (n. red. - reprezentanții firmei de electricitate). Sunt cabluri care alimentează Spitalul Județean”, a precizat ing. Rață.

Presiunea la robinet a scăzut considerabil, în locuințele din cartierul Crișan din Slatina.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite