Afacerea ilegală cu tutun, de la Rotunda, merge ca unsă şi după descinderea poliţiştilor. Zeci de colete expediate, găsite ieri la mai multe oficii poştale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de colete expediate către clienţi din toată ţara au fost găsite în mai multe oficii poştale din Slatina
Zeci de colete expediate către clienţi din toată ţara au fost găsite în mai multe oficii poştale din Slatina

Anchetatorii au interceptat zeci de colete cu tutun mărunţit care ar fi trebuit să ajungă la diverşi clienţi, semn că afacerea cu ţigări produse într-o localitate din Olt merge mai departe, deşi mai multe persoane sunt deja sub control judiciar.

La o lună de la percheziţiile în urma cărora 17 persoane au fost conduse la audieri, poliţiştii au făcut alte descinderi în dosarul în care se cercetează afacerea cu tutun de la Rotunda, judeţul Olt. Anchetatorii au descins în şapte oficii ale Poştei Române din Slatina, interceptând 30 de colete care ar fi trebuit să ajungă la diverşi clienţi din toată ţara.  

„Ieri, 13 octombrie 2020, începând cu ora 17.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au  efectuat 7 percheziţii pe raza municipiului Slatina, la sediul şi punctele de lucru ale unui operator de servicii poştale şi de curierat, într-o cauză penala în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii unor infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal.

În urma percheziţiilor efectuate poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au găsit 30 de colete, în interiorul cărora erau 41 de kilograme de tutun mărunţit. Coletele urmau a fi expediate către diverse persoane fizice din ţara“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

În această cauză, în urma percheziţiilor efectuate la mijlocul lunii septembrie, nouă persoane au fost puse sub control judiciar, din cele 17 conduse la audieri. Cei rămaşi  în „branşă“ şi-au continuat însă afacerile cu tutunul pe care îl cultivau şi ulterior îl procesau cu aparate speciale, vânzându-l fie tutun mărunţit, fie ţigarete. 

În 14 septembrie, de la mai multe adrese din Rotunda poliţiştii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunţit,  peste 1.000 de kilograme de tutun foi şi două aparate de mărunţit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 101.000 lei. Poliţiştii au descins atunci la nu mai puţin de 19 adrese din localitate, infracţiunile investigate fiind „producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă“ şi „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri“, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Fiscal . 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite