Adel Gălbenuşe, trimis în judecată pentru omor calificat. Acesta şi-a ucis vecina doar pentru un afront

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adel Gălbenuşe urmează acum să apară în faţa instanţei   (FOTO: Mugurel Manea)
Adel Gălbenuşe urmează acum să apară în faţa instanţei   (FOTO: Mugurel Manea)

Adrian Gălbenuşe, zis Adel (29 de ani), a fost trimis oficial în instanţă. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au terminat cercetările şi, miercuri – 1 aprilie, au decis că au suficiente dovezi pentru a-l trimite în judecată pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. El a fost arestat preventiv la trei zile după comiterea faptei, la 18 ianuarie a.c.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au anunţat, printr-un comunicat de presă emis astăzi, că dosarul lui Adel Gălbenuşe, din Slatina, care şi-a ucis o vecină de bloc la jumătatea lunii ianuarie a.c., a fost trimis de-acum în instanţă, unde îşi va urma parcursul legal. În referatul probator al procurorilor olteni se arată că, la data de 18 ianuarie 2015 s-a pus în mişcare a acţiunea penală împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat comis prin cruzimi. S-a reţinut că, la data de 15 ianuarie 2015, în jurul orei 18.00, în timp ce victima N.N. (Norica Niţu, n.r.), în vârstă de 59 de ani, din Slatina, se deplasa pe strada Toamnei din municipiu, în zona Liceului cu Program Sportiv Slatina, a fost agresată cu un cuţit de către inculpatul G.A. (Gălbenuşse Adrian. n.r.), care i-a aplicat un număr de 14 lovituri în zona spatelui, gât, torace şi abdomen.

“Din actele de urmărire penală administrate în cauză au rezultat următoarele: în declaraţia dată în faţa organului de urmărire penală, inculpatul G.A. a recunoscut faptul că în seara zilei de 15.01.2015, în jurul orelor 17.30-18:00, în timp ce se deplasa pe str. Toamnei, în zona Liceului LPS Slatina, s-a întâlnit cu vecina sa de scară, respectiv victima N.N., cu care s-a lovit din greşeală şi întrucât aceasta l-a Injuriat, s-a întors şi a tras-o de haine. Victima N.N. a început să ţipe, astfel că inculpatul a scos din buzunarul gecii un cuţit tip briceag cu care a înjunghiat-o de mai multe ori până a căzut pe trotuar, unde a continuat să-i aplice lovituri cu cuţitul.

Imediat după săvârşirea faptei, inculpatul a fugit de la faţa locului, şi după câteva ore, a plecat cu o maşină de ocazie în mun. Craiova. În jurul orelor 05.00-06.00 dimineaţa, a doua zi pe data de 16.01.2015, tot cu o maşină de ocazie, inculpatul a revenit în mun. Slatina, cu intenţia de a se întoarce acasă, însă s-a speriat văzând că era prea multă lume în zona unde locuia, astfel că s-a deplasat în bazarul „Textila” pentru a cumpăra alte haine. Din bazar a cumpărat o geacă neagră şi o pereche de blugi şi după ce a probat aceste haine, a rămas îmbrăcat în ele, iar hainele cu care fusese îmbrăcat la data săvârşirii faptei, respectiv blugi de culoare albastru deschis şi o geacă de piele de culoare galben închis, le-a pus în două pungi pe care le-a aruncat într-un tomberon din apropierea hotelului Senator.

Cu ocazia reconstituirii efectuate, această pereche de blugi aruncată de către inculpat G.A. a fost găsită şi ridicată din tomberonul indicat de către acesta, iar ulterior, datorită petelor brun-roşcate ce păreau a fi de sânge identificate pe pantaloni, aceştia au fost trimişi la Institutul Naţional de Criminalistică – Serviciul Biocriminalistică din cadrul I.G.P.R., care în urma analizei genetice a concluzionat că „pretestul efectuat a indicat prezenţa sângelui uman şi genotiparea acesteia a pus în evidenţă un profil genetic identic cu profilul genetic al victimei N.N.”, spun documentele procurorilor olteni.

Inculpatul, recunoscut de martori

După ce a aruncat acei blugi la tomberon, inculpatul G.A. a plecat cu acelaşi taxi în com. Brebeni, jud. Olt cu intenţia de a arunca şi geaca cu care fusese îmbrăcat la săvârşirea faptei. Ajuns pe raza com. Brebeni, inculpatul s-a deplasat pe jos câţiva kilometri, de-a lungul pârâului Dîrjov şi, în afara localităţii, a aruncat geaca cu tot cu plasă în pârâu. Toate aceste aspecte de inc. G.A. sunt confirmate de mai mulţi martori oculari. S-a procedat la recunoaşterea din grup a persoanei care a înjunghiat-o în data de 15.01.2015 pe victima N.N., ocazie cu care martorii l-au recunoscut, fără nicio ezitare pe inculpatul G.A. Din raportul de expertiză medico-legală de necropsie  emis de S.J.M.L. Olt,  avizat de Comisia de Control şi Avizare din cadrul I.M.L. Craiova, rezultă că moartea numitei N.N., în vârstă de 59 ani, a fost violentă, între leziunile traumatice şi deces există legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate.
 
Procurorii au stabilit că, din întreg ansamblul probator, rezultă fără dubiu că inculpatul G.A. a săvârşit fapta de care este învinuit. Esenţiale în acest sens sunt, consideră anchetatorii, raportul de constatare criminalistică potrivit căruia s-a stabilit că urmele de sânge găsite pe pantalonii purtaţi la momentul săvârşirii faptei de către inculpat, aparţin victimei N.N., fiind pus în evidenţă un profil genetic identic cu profilul genetic al victimei, declaraţiile martorilor, aspectele relatate de aceştia fiind confirmate şi de către inculpat,  recunoaşterea din grup a inculpatului de către martorii oculari, precum şi concluziile  raportului  de constatare medico – legală şi avizat de Comisia de Control şi Avizare din cadrul I.M.L. Craiova din care rezultă că moartea numitei N.N. a fost violentă, fiind cauzată de hemoragia internă şi externă urmare a multiplelor plăgi tăiat şi înţepate-tăiate (înjunghiate), penetrante toraco-abdominal ce interesează organe interne (cord, plămân, ficat, splină) şi vase sangvine (aortă, carotidă), în condiţiile unei agresiuni individuale. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu un corp tăietor înţepător, au caracter vital, iar între leziunile traumatice şi deces există legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate.

Anchetatorii au decis că fapta inculpatului întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de omor calificat,  prevăzute de art. 188 alin.1, art. 189 alin. 1 lit. h C.p. Procurorii au stabilit că “inculpatul a acţionat cu intenţie directă sub aspectul laturii subiective în sensul că acesta a  prevăzut rezultatul faptei sale, rezultat pe care l-a  urmărit prin săvârşirea faptei. Din aceste considerente, constatând că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi că există probele necesare şi legal administrate, inculpatul G.A. a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, prin rechizitoriul întocmit de procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt”.
 

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

VIDEO  Autorul crimei din ianuarie de la Slatina nu scapă de arest: Adel Gălbenuşe, “priponit” încă 30 de zile

FOTO-VIDEO  Crimă la Slatina: femeie tâlhărită şi ucisă cu mai multe lovituri de cuţit

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite