A doua tranşă de teste a ajuns la Inspectoratul Şcolar. Când vor fi distribuite elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O nouă tranşă de teste a ajuns la IŞJ Olt FOTO: Adevărul
O nouă tranşă de teste a ajuns la IŞJ Olt FOTO: Adevărul

O nouă tranşă de teste de screening pentru Covid-19, necesară testării elevilor, a ajuns luni-dimineaţă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt. În ce zi se va face următoarea testare.

Transportul a sosit luni-dimineaţă, 13 decembrie 2021, deşi era aşteptat încă de duminică după-amiază. Faptul că graficul iniţial nu a fost respectat îi încurcă pe oficiali, care spun că va fi greu ca testele să ajungă la elevi astăzi, astfel încât marţi să se şi poată face testarea. 

„E o problemă cu timpul fizic“, spune inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, Victor Iacobescu. Directorii şcolilor trebuie să vină la sediul Inspectoratului pentru a le ridica. Pe de altă parte, încă nu se ştie dacă aceste teste sunt ambalate individual, aşa cum au cerut directorii, sau e nevoie, din nou, ca la nivelul şcolii să fie asamblate şi distribuite elevilor.

Pe de altă parte, tranşa de 38.400 teste recepţionate astăzi nu ajunge nici măcar pentru o testare, în Olt fiind înmatriculaţi aproximativ 54.000 elevi şi preşcolari. În stocul IŞJ Olt mai sunt însă nerepartizate alte 28.000 teste. Fiecare director de şcoală a fost rugat să prezinte o situaţie a stocurilor şi în funcţie de aceasta se va stabili cât va primi fiecare unitate. 

Testele vor ajunge, cu siguranţă, pentru o zi de testare din această săptămână, însă nu e sigur că sunt îndeajuns şi pentru a doua testare. Cel mai probabil, având în vedere faptul că pentru marţi aceste teste nu mai pot fi distribuite elevilor, testarea se va face fie joi, fie vineri.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Surpriza directorilor de şcoală care au preluat kit-urile pentru elevi: „Să vedeţi ce ne jucăm de-a testarea!“ VIDEO

Teste pozitive de salivă ale elevilor, infirmate de PCR. Care poate fi explicaţia

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite