UPDATE Şapte persoane au fost rănite după ce telecabina a intrat cu viteză în staţie, la Bâlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane au fost rănite, duminică, după ce două telecabine au intrat cu viteză în staţie şi s-a lovit de peron. Mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi salvamontişti s-au deplasat la locul accidentului.

UPDATE ORA 15.10 Şi cea de-a doua telecabină care circulă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac s-a izbit de zid la sosire, la Bâlea Lac, fiind alte trei persoane rănite, pentru coborârea cărora din munte s-a solicitat elicopterul SMURD. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat că şi cea de-a doua telecabină care circulă simultan pe relaţia Bâlea Cascadă – Bâlea Lac s-a izbit de parapet la intrarea în staţia de la Bâlea Lac, trei persoane fiind rănite. Astfel, numărul total al persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale este de şapte - patru în staţia de la Bâlea Cascadă şi trei în staţia de la Bâlea Lac.
 
Pentru coborârea din munte a răniţilor de la Bâlea Lac, având în vedere că Transfăgărăşanul este în continuare blocat de zăpadă, iar telecabina este defectă, s-a solicitat intervenţia elicopterului SMURD. Între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac circulă simultan două telecabine. Când una ajunge în staţia de la Bâlea Cascadă, a doua parchează în staţia de la Bâlea Lac. Cele două au intrat cu viteză prea mare în staţii, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare.
 
Managerul firmei care operează telecabina de la Bâlea a precizat că nu ştie cu exactitate cauza producerii accidentului, aceasta fiind în curs de stabilire. Deocamdată nu se ştie exact nici nu,ărul total de persoane care se aflau în cele două telecabine.
 
Operaţiunea din Munţii Făgăraş este coordonată la faţa locului de către prefectul de Sibiu, Lucian Radu.

Patru persoane, între care un copil de patru ani, au fost rănite în accidentul de telecabină produs duminică la Bâlea Cascadă, starea victimelor fiind stabilă. Accidentul s-a produs după ce telecabina a intrat cu viteză prea mare în staţie, primele informaţii arătând că s-ar fi produs o defecţiune la sistemul de frânare.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat că în accidentul de telecabină au fost rănite patru persoane - un copil de patru ani care a suferit fractură de piramidă nazală, un bărbat care şi-a fracturat un picior, dar şi două femei care acuză dureri la picioare şi la coloană.  

Starea victimelor nu este gravă, dar medicii nu au decis deocamdată câte dintre ele vor fi transportate la spital. 

De asemenea, potrivit surselor citate, vor fi evaluate de echipajele medicale toate persoanele care se aflau în telecabină.

Până acum nu se ştie exact cum s-a produs accidentul, dar telecabina se pare că ar fi intrat cu viteză prea mare în staţie şi s-a izbit de peron, în urma unei defecţiuni la sistemul de frânare.

Telecabina implicată în incident face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac şi transporta 15 oameni.

În urma incidentului, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi salvamontişti.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite