Un tânăr care se afla pe patul de moarte le-a mărturist medicilor că are certificat fals de vaccinare. Băiatul era internat la ATI în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Avem, în momentul acesta, aproape exclusiv numai nevaccinaţi. Pacienţii care au fost vaccinaţi şi au ajuns în ATI, în general, au avut evoluţie mult mai bună”.
„Avem, în momentul acesta, aproape exclusiv numai nevaccinaţi. Pacienţii care au fost vaccinaţi şi au ajuns în ATI, în general, au avut evoluţie mult mai bună”.

Un tânăr, care a decedat în Secţia ATI COVID-19 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, le-a mărturisit medicilor, chiar înainte de a pierde lupta cu boala, că el are un certificat de vaccinare, dar de fapt nu s-a imunizat, a declarat marţi, coordonatoarea secţiei, medicul Ioana Codru.

„Din păcate, am avut pacienţi care au circulat prin Europa cu certificate false de vaccinare. În final, pacienţii au recunoscut asta, ne-au spus-o ei spontan. (...) Am avut un pacient (cu certificat fals de vaccinare - n.r.) care a şi murit din păcate şi era şi tânăr", a răspuns Ioana Codru când a fost întrebată ce a impresinat-o cel mai mult la pacienţii cu Covid-19, de la începutul debutului valului 4.

Medicii le transmit celor care au dat un astfel de certificat fals de vaccinare să se gândească în primul rând la familia celui care primeşte un asemenea document şi riscă să moară, dacă se infectează, potrivit Agerpres. 

„Nu ştiu despre cine e vorba sau cum au fost obţinute aceste certificate, dar (cei care oferă certificate false de vaccinare - n.r.) să inspire adânc şi să se gândească de două ori şi poate să se pună în locul familiilor acelora (care ajung la ATI - n.r.)", a avertizat medicul Ioana Codru.

Ea recunoaşte că în momentul în care s-a confruntat cu un bolnav care şi-a făcut rost de un certificat de vaccinare, fără să se fi imunizat, a simţit „o dezamăgire profundă pentru că este o ruptură între noi şi cei care încearcă să fenteze".

„Avem, în momentul acesta, aproape exclusiv numai nevaccinaţi. Pacienţii care au fost vaccinaţi şi au ajuns în ATI, în general, au avut evoluţie mult mai bună, iar cei care totuşi au decedat au avut o patologie asociată extrem de importantă şi, în general, o vârstă înaintată. Şi pacienţii pe care îi avem şi acum internaţi ne cer vaccinurile acum. Şi li se spune că la momentul ajungerii în ATI nu avem ce să facem ca prevenţie", mărturiseşte medicul Ioana Codru.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite