Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa. Unde ne bronzăm vara aceasta în decoruri de poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja Spiaggia Dei conigli FOTO imperatore.it
Plaja Spiaggia Dei conigli FOTO imperatore.it

Un specialist în turism a alcătuit, pentru „Adevărul“, un top 10 al celor mai frumoase plaje din Europa, cu recomadări de călătorie în fiecare dintre zone.

Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa. Unde vă puteţi bronza vara asta într-un decor de vis

Gabriela Astănoaiei, specialist în turism în cadrul unei agenţii de profil din Sibiu, a oferit de asemenea informaţii despre costurile vacanţelor şi atracţiile turistice pentru fiecare zonă în parte. Preţurile sunt valabile pentru perioada de full sezon, respective lunile iulie şi august. 

1. Spiaggia Dei conigli ( Plaja Iepurilor), Lampedusa-Italia

Plaja se află în insula Lampedusa, în apropierea Siciliei, iar în 2013 a fost votată drept cea mai frumoasă din lume. Pe insulă puteţi admira de asemenea o rezervaţie naturală, iar între iunie şi septembrie, în fiecare an, broaştele şestoase vin aici să-şi depună ouăle. “Avand în vedere că se află în apropiere de Sicilia, recomandăm un sejur în Sicilia, cu 1-2 zile vizita pe Insula Lampedusa. Sejururile cu avionul pleacă de la 400 euro / persoană, la 4* cu mic dejun, pentru Sicilia. Pe Insulă se poate ajunge cu feribotul”, explică specialistul. 

2. Praia da Marinha (Navy Beach), Lagos, Algarve – Portugalia

Este una din cele mai frumoase plaje ale Portugaliei, a fost inclusă de două ori consectiv în top 10 cele mai frumoase plaje din Europa şi de mai multe ori în top 100 cele mai frumoase plaje din lume. “Aceasta plajă se poate vizita uşor, indiferent ce parte a Portugaliei vizităm, fie că vorbim de Lisabona, fie de Costa Caparica, Estoril, sau Algarve, se poate închiria maşină şi se poate vizita într-o zi. Sejururile pe Algarve, zona cea mai apropiată de această plajă frumoasă, pleacă de la 600 euro / persoană la un hotel de 4* cu mic dejun inclus. Sunt plecări săptămânale din Bucureşti, din iunie până în septembrie. Recomandăm de asemenea un city break în Lisabona de 3 nopţi-350 euro / persoană la un hotel 3* cu mic dejun inclus şi avion din Bucuresti”, spune specialistul.   

.Praia da Marinha foto youtube

Praia da Marinha Foto Youtube

3. Porto Katsiki, Lefkada – Grecia

Cea mai frumoasă plajă din Lefkada se află la aproximativ 40 de kilometric de Lekkada Town, este acoperită de nisip alb, pietros, mărginită de stânci abrupt, iar apa este de un albastru aproape ireal. “În Lefkada se poate ajunge cu maşina, cu autocarul sau cu avionul. Pachetele încep şi de la 150 euro / persoană  fără masă, cu cazare la vile, iar cele cu avion, de la 350 euro / persoană 7 nopţi fără masă”, explică specialistul. 

3. Porto Katsiki

Porto Katsiki, Lefkada Foto www.hermisgreece.com

4. Nissi, Aiya Napa – Cipru

Nisipul este deosebit de fin, plaja foarte lată, fără urmă de stânci. A fost votată în anii trecuţi cea mai frumoasă plajă din Marea Mediterană iar in 2011 cea mai frumoasă din Europa. “Ayia Napa ca staţiune a fost comparată, ani la rând, cu Ibiza, datorită vieţii de noapte foarte active. Este plină de restaurante, cafenele, cluburi, muzee, locuri de joacă şi magazine, ceea ce o recomandă atât celor care vor să de distreze, cât şi familiilor cu copii. Sejururile în Cipru cu avion din Bucureşti pleacă de la 500 euro / persoană la un hotel de 4* cu demipensiune”, spune specialistul. 

 Nissi

Nissi, Aiya Napa Foto www.nissi-beach.com

5. Elafonisi, Creta – Grecia (plaja cu nisip roz)

Aflată în sud-vestul insulei Creta, plaja Elafonisis este considerată a cincea cea mai frumoasă plajă din Europa şi în top 20 cele mai frumoase plaje din lume. “Sejururile în Creta pleacă de la 400 euro / persoană 4* cu all inclusive. Plecările sunt şi din Bucureşti şi din Cluj. Având în vedere ca Insula Cretă este cea mai mare din Grecia, se recomandă sejur pe Chania,. pentru a fi mai aproape de această plajă minunată”, explică specialistul. 

Elafonisi

Elafonisi, Creta Foto we-love-crete.com

6.Playa de Ses Illetes, Formentera (Ibiza) – Spania

Se întinde de la La Savina, portul din mica insulă Formentera, până în localitatea Espalmado. Insula Formentera se află la doar 18 kilometri de Ibiza. Sejururile in Ibiza sunt cu avion din Bucuresti şi pornesc de la 650 euro / persoana la un hotel de 3* cu mic dejun inclus. 

Playa de Ses Illetes

Playa de Ses Illetes, Formentera Foto askbeach.com

7. Navagio, Zakynthos – Grecia

Este considerată cea mai frumoasă plajă a insulei, are pietricele mici şi albe şi apa de un albastru-turcoaz, în contrast puternic cu stâncile albe. Accesul se face numai pe mare, iar de sus se poate admira o panoramă deosebită. “În Zakynthos putem ajunge cu maşina, cu autocarul sau cu avionul. Cazările pot fi la vile sau la hoteluri de 3,4 şi respectiv 5*, cu variante de masă de la mic dejun la all inclusive. Un sejur cu avion din Bucureşti pleacă de la 600 euro la un hotel de 3* cu all inclusive”, spune specialistul.  

Navagio

Navagio, Zakynthos Foto youtube.com

8. Koukounaries, Skyathos – Grecia

În formă de potcoavă, cu nisip auriu, aflată la umbra unei păduri de pini, este considerată cea mai frumoasă plajă din Skiathos si una dintre cele mai bune din Marea Egee. “Majoritatea turiştilor români care aleg insula Skiathos ca destinatie ajung aici cu avioanele charter, însă se poate merge şi cu maşina personală, din Bucureşti până pe insulă fiind aproximativ 1.000 de kilometri. Din Grecia continentrală, de la Volos, se poate ajunge cu feribotul. Pachetele cu avion din Bucuresti pleacă de la 350 euro / persoană cu cazare la vilă, fără masă, sau 600 euro / persoană cu cazare 7 nopti la hotel de 3* cu mic dejun inclus”, explică specialistul. 

Koukounaries

Koukounaries, Skyathos Foto skiathos-driades.com

9. Plaja Ölüdeniz, în Turcia:  probabil cea mai frumoasă plajă din Turcia

Oludeniz este o lagună ascunsă în spatele Mării Mediterane, cu plaje de nisip alb, apă albastră-verzuie, mărginită de dealuri acoperite cu păduri de pini. Plaja poate fi vizitată cu maşina, cu avionul sau cu barca, fiind o destinaţie la îndemână pentru turiştii care îşi petrec concediul în Antalya, Bodrum sau Marmaris. 

Plaja Ölüdeniz

Plaja Ölüdeniz, în Turcia Foto dreamdestinations.ro

10. Cala Mariolu, Sardinia, Italia 

Plaja se află în apropierea pitorescului sătuc Baunei, se poate ajunge fie cu barca, pe mare, fie pe uwcat, pe un traseu de drumeţie. Cu ape de puţin adânci, mărginită de stânci şi munte, plaja este potrivită pentru scuba diving şi snorkeling, mai ales că ţărmul e plin de grote şi golfuleţe. “Cea mai bună perioadă pentru o vizită în Sardinia este din luna mai până în septembrie. Pachetele pleaca de la 550 de euro de persoana la hotel de 3* cu mic dejun inclus şi avion din Bucuresti”, spune specialistul.  

Cala Mariolu

Cala Mariolu, Sardinia Foto www.sardinianbeaches.com

Vă mai recomandăm: 

Dragoste ca-n filme într-un colţ de rai. Doi tineri au lăsat oraşul pentru a trăi sănătos alături de băieţelul lor într-un sat de poveste din judeţul Sibiu

Ildi şi Dan Pocan au renunţat la viaţa la oraş pentru a trăi într-un sat de poveste, într-o casă veche de 80 de ani. Fiul lor, David, trăieşte aici o copilărie autentică, alături de micuţii din sat.

Amintirile cutremurătoare ale unui fost pilot de război: „Era cu faţa neagră, îi arseseră sprâncenele, nasul, făcea cu mâna către mine. Cu ce să-l ajut?“

Iosif Drâmbărean are 94 de ani şi a fost comandor de aviaţie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Astăzi, după 70 de ani de la încheierea războiului, veteranul încă mai visează că zboară şi că luptă, fără frică de moarte, „numai să batem inamicul“.

Paradisul ecvestru dintr-un sat uitat de lume: cum a ajuns dragostea pentru cai să atragă mii de turişti străini

Mihnea Vîrgolici (41 de ani) a renunţat la viaţa în Bucureşti pentru a-şi urma visul şi a transformat un fost IAS dintr-un sat uitat de lume din Transilvania într-un paradis al iubitorilor de echitaţie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite