Sibiu Open are loc între 21 şi 29 septembrie, la Baza Pamira

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Ungur, castigatorul editiei 2012 - Foto Mediafax
Adrian Ungur, castigatorul editiei 2012 - Foto Mediafax

Sibienii sunt aşteptaţi la cea mai importantă competiţie de tenis din Transilvania şi a doua, ca valoare, din ţară. Turneul este dotat cu premii în valoare totală de 75.000 de dolari.

Între 21 şi 29 septembrie toată suflarea tenisului românesc şi internaţional îşi mută ochii spre Sibiu. Sub o nouă titulatură, turneul de la Sibiu şi-a dublat valoarea premiilor faţă de ediţia de anul trecut. Dacă în 2012 premiile se ridicau la 30.000 de dolari, anul acesta sportivii înscrişi în competiţie se vor lupta pentru premii totale de 75.000 de dolari şi, implicit, mai multe puncte ATP.

„Sibiul este locul cel mai potrivit pentru a impune un turneu ATP valoros. Sprijinul autorităţilor locale a fost decisiv în decizia de a lua pe cont propriu turneul de la Sibiu. Am dublat valoarea turneului şi, în curând, spre să putem ajunge la premii totale de 100 de mii de dolari”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

Creşterea premiilor şi a punctelor ATP puse în joc a dus la un interes crescut din partea jucătorilor. Lista jucătorilor confirmaţi este impresionantă. „Printre cei mai importanţi se numără spaniolul Garcia Lopez, component al echipei de Cupa Davis a Spaniei, jucător cu două victorii împotriva lui Rafael Nadal. De asemenea, Garcia Lopez este finalistul Openului organizat de Ion Ţiriac la Bucureşti anul acesta şi poate să facă o figură foarte frumoasă. Un alt jucător important este Serghei Stakhovsky, destul de mediatizat în ultima vreme pentru că este cel care l-a scos pe Federer de la Wimbledon acum două luni. Şi să nu uităm că la Wimbledon Federer a dominat total în ultimii zece ani. Dintre jucătorii români va participa Adrian Ungur, deţinătorul trofeului.

Din păcate, Hănescu şi Copil nu au putut onora invitaţia. O să-l mai avem la Sibiu şi pe Albert Ramos, un alt jucător spaniol de Cupa Davis, care chiar a jucat anul acesta pentru Spania în lipsa lui Nadal accidentat. Şi nu în ultimul rând, o să vină la Sibiu un alt component de Cupa Davis, cehul Jan Hajek. Aici trebuie să ţinem cont de faptul că Cheia este campioană mondială în exerciţiu. Cehia a câştigat chiar împotriva Spaniei anul trecut, la Praga”, mai spune Marius Vecerdea.

Sibiu Open se va desfăşura între 21 şi 29 septembrie la Baza Pamira, pe strada Calea Şurii Mici nr. 39. Accesul publicului va fi gratuit până în faza semifinalelor. Pentru ultimele acte ale competiţiei, biletele vor costa 25 de lei şi includ accesul la semifinale şi la finala de dublu în ziua de sâmbătă şi la marea finală a Sibiu Open ce va avea loc duminică, în 29 septembrie.
 

Vă mai recomandăm: 

Peste 200 de meşteri olari vin în week-end în Piaţa Mare

Cătălin Botezatu vine la Sibiu, la Media Music Awards

Holograf, Andra, Vama, Smiley şi Alex Velea cântă la Sibiu, la Media Music Awards



 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite