Sibiu: Fosta Capitală Culturală Europeană întinerită cu peste 100.000 de muşcate, arbuşti, plante bienale şi flori de „nu mă uita”
0
Municipalitatea pregăteşte în serele din Guşteriţa zeci de mii de flori, plant bienale şi arbuşti ce vor împânzi în câteva săptămâni oraşul. Asociaţiile de proprietari pot să solicite în mod gratuit gard viu şi arbuşti pentru a fi folosite pe domeniul public.
CITIŢI ŞI:
Soţia primarului Iohannis a dansat la concertul Vondei Shepard
Găini şi cocoşi campioni, în expoziție la Sibiu
Primăria renunţă la creditul de 10.500.000 lei pentru locuinţe sociale
Mai mulţi copii şi mai puţine căsătorii în ultimii şase ani la Sibiu
Apropierea primăverii i-a băgat practic în priză pe cei aproximativ 50 de angajaţii serelor municipale şi asta pentru că în ultimele săptămâni aceştia lucrează la foc continuu pentru ca plantele, florile, arborii şi arbuştii să fie gata atunci când primăvara îşi va arăta „colţii” peste urbea de pe Cibin. Pentru această primăvară angajaţii serelor au pregătit 100 de arbori pentru a fi plantaţi în funcţie de solicitări sau odată cu finalizarea lucrărilor la străzi, pe aliniamente, 4.500 de muşcate pentru stâlpi, 65.000 de plante anuale şi aproximativ 15.000 de plante bienale ce vor fi folosite pentru completarea rondourilor existente. „Sibienii trebuie să ştie că sunt disponibile pentru a fi plantate aproximativ 35.000 de fire de gard viu şi arbuşti.Imediat ce temperaturile de afară o vor permite, lucrătorii serviciului vor începe completările cu flori bienale: panseluţele, flori de „nu mă uita” şi belis”, a explicat primarul Klaus Iohannis. Şi plantele ce vor alcătui stema oraşului sunt pregătite şi vor fi scoase în oraş împreună cu muşcatele de pe stâlpi, în luna mai.
Uzină de plante şi flori
Suprafaţa totală pe care pot fi cultivate plante şi materialul dendrologic, la serele municipalităţii este de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, iar suprafaţa totală de spaţii verzi de pe raza municipiului Sibiu este de peste 60.000 de metri pătraţi. În baza unei solicitări scrise, asociaţiile de proprietari pot primi gard viu şi arbuşti în mod gratuit. „Contra cost pot fi achiziţionate oricare din tipurile de plante cultivate în sere şi pepiniere. Însă, odată cu oferirea acestora în mod gratuit intră în obligaţia asociaţiilor de propietari întreţinerea şi îngrijirea lor”, a mai explicat primarul Sibiului.
Preţuri pentru toate buzunarele
Plantele şi produsele serelor pot fi cumpărate şi de sibienii care vor să îşi decoreze casa sau grădina cu ele. Plantele anuale costă 1,5 şi până la 2 lei, cele bienale au preţuri cuprinse între 1,2 şi 1,8 lei, iar cele perene încep de la 4 şi ajung până la 6 lei. Arbuştii se vând de la 38 la 45 de lei bucata, arborii costă între 75 şi 85 de lei, iar gardul viu poate fi achiziţionat cu un preţ ce pleacă de la 7,5 lei şi urcă până la 8 lei.