Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, trimis în judecată pentru conflict de interese

0
0
Ioan Cindrea  FOTO: Adevărul
Ioan Cindrea  FOTO: Adevărul

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, fost deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că Ioan Cindrea, în perioada octombrie 2009 - februarie 2011, în calitate de deputat în Parlamentul României, a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soţiei sale şi a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar

În anul 2011, Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Ioan Cindrea, la momentul respectiv deputat, de conflict de interese, pentru că în perioada 5.10.2009-01.02.2011 a avut-o angajată pe Amalia Cindrea, soţia sa, la cabinetul său parlamentar. 

Cindrea a contestat în instanţă decizia ANI, iar pe 21 martie 2012 Curtea de Apel Alba Iulia i-a admis acţiunea prin care Cindrea solicita anularea actului administrativ. Fostul deputat a intrat ulterior în competiţia electorală la alegerile locale, iar în iunie 2012 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

Agenţia Naţională de Integritate a făcut însă recurs la decizia de la Alba, pe 13 august 2012, iar dosarul a fost înregistrat în 21 august 2012 pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa Supremă s-a pronunţat marţi, 18 martie 2014, şi a respins recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 115 din 21 martie 2012 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Sentinţa este irevocabilă.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Trei poliţişti sibieni au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Sunt acuzaţi că cereau de la şoferi bani, dar şi sticle de băutură

Trei poliţişti de la Poliţia Municipiului Sibiu, Biroul de Ordine Publică, sunt acuzaţi de săvârşirea, împreună, a aproape 150 de acte de luare de mită.

Pedeapsă cu închisoare aproape înjumătăţită pentru Alexandru Tancou, ofiţerul de la Crimă Organizată acuzat că  ar fi sprijinit traficanţii de etnobotanice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Alexandru Tancou, după condamnarea iniţială pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentinţa este definitivă, iar condamnarea atrage automat excluderea ofiţerului din structurile poliţiei.

Funcţionari de la Consiliul Local Ocna Sibiului, trimişi în judecată pentru conflict de interese şi abuz în serviciu

Patru funcţionari de la Ocna Sibiului, o angajată a Finanţelor de la Sibiu şi un membru consultant într-o comisie de licitaţii sunt acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia de comiterea mai multor infracţiuni.

Sibiu


Ultimele știri
Cele mai citite