Povestea din spatele crimei din Sibiu. Autorii au ajuns după gratii

0
Publicat:

Părinții care l-au omorât în bătaie pe iubitul fiicei lor au ajuns după gratii. Un judecător din cadrul Tribunalului Sibiu a decis arestarea lor preventivă. Între timp au ieșit la iveală și motivele care au dus la producerea tragediei.

Victor și Mihaela au trăit o poveste de dragoste dar băiatul a fost ucis de părinții fetei Colaj
Victor și Mihaela au trăit o poveste de dragoste dar băiatul a fost ucis de părinții fetei Colaj

Un tânăr de 28 de ani, Victor G., din comuna Porumbacu de Jos, județul Sibiu, a murit în urma loviturilor primite din partea soților Mariana și Victor C., din comuna învecinată - Arpașu de Jos. Întâmplarea a avut loc luni dimineața, 15 iulie 2024, în jurul orei 04,00, când tânărul le-a făcut o vizită neanunțată. Cu toate acestea, se pare că cei doi îl așteptau cu parii după ușă, iar când i-au răspuns s-au năpustit asupra lui, fără să-i mai ofere nici o șansă de scăpare.

Potrivit informațiilor din comunicatului remis presei de către Parchetul de pe lângă Tribunal Sibiu, băiatul a fost atât de tare bătut, că atunci când au ajuns echipajele medicale la fața locului avea multiple răni și traumatisme pe întreg corpul: capul spart, coastele fracturate și ruptură de plămâni: „Cei doi inculpați au aplicat victimei mai multe lovituri cu corpuri contondente, aceasta fiind și împinsă și proiectată de mai multe ori cu capul de treptele scărilor, lovituri în urma cărora a survenit decesul”.  A decedat în drum spre spital, în ciuda eforturilor de resuscitare ale echipajului medical de pe ambulanță.

Poveste de iubire curmată violent, pentru că fata era promisă unui... copil

Dar cum s-a ajuns aici? Mihaela C. și Victor G. se pare că erau împreună de ceva vreme. Povestea lor de iubire era cunoscută inclusiv de părinții fetei, care nu erau de acord cu ea, pe motiv că băiatul nu se ridica la nivelul pretențiilor pe care le aveau. Și, în plus, o promiseseră pe fată unui băiat de doar 12 ani, pe care-l așteptau să mai crească, chiar dacă între cei doi era o diferență de vârstă de șapte ani, fata având 19 ani.

Atât de mare însă era iubirea pentru Victor că, la finele lunii mai a acestui an, Mihaela a fugit de acasă. La vremea respectivă, fata a fost dată dispărută, iar Poliția Județeană Sibiu a transmis semnalmentele ei către presă și o fotografie a acesteia (cel mai probabil de când era mai tânără - vezi foto).

Gestul care l-a costat viața: a bătut la ora 4,00 la ușa părinților iubitei

Surse din anturaj susțin că cei doi au intenționat să plece peste hotare, dar cum fata fugise de acasă fără acte la ea, nu a putut să-și facă pașaport și, până la urmă, s-a întors la părinți, care au promis că nu se vor răzbuna pe tânăr.

Aceleași surse susțin și că aceștia ar fi spus însă că-l vor omorî, dacă-l mai prind prin preajma fetei lor. Fapt ce până la urmă s-a și întâmplat.

Se pare că în noaptea cu pricina, fata i s-ar fi confesat iubitului, printr-un mesaj pe telefon, că ai ei nu vor să le respecte relația.

Nu e clar dacă tânărul amorez a mers până în Arpașu ca s-o ajute din nou pe fată să fugă, sau, disperat, n-a mai ținut cont de oră și a încercat să-i convingă pe părinții acesteia de cât de mare era iubirea pentru ea. 

De la „o mamă de bătaie” la crimă

Cert este că nu a avut parte de primirea sperată. La audieri, cei doi soți au încercat să motiveze că nu au intenționat să-l omoare, ci doar să-i dea „o mamă de bătaie” care să-l învețe minte și să-l determine să renunțe la fiica lor. Dar rănile provocate vorbesc acum în locul victimei și arată cât de mare era furia lor. În plus, când au sunat la 112, au încercat să ascundă ce se întâmplase, și au spus o cu totul altă poveste - cum că un bărbat rănit le-a intrat pe poarta casei și le-a cerut ajutor. 

De aceste aspecte a ținut cont procurorul de caz când a decis reținerea lor pentru 24 de ore și apoi judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu când a acceptat propunerea magistratului în acest nou caz de crimă în Sibiu.

Arestați preventiv pentru 30 de zile, pentru omor 

„... Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.07.2024, până la 14.08.2024, inclusiv, a fiecăruia dintre inculpații: 1. C.V.S., ..., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor, (...) în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, 2. C.M.E., ..., cercetată (tot) pentru... omor,... în prezent aflată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu. În baza art. 230 C. proc. pen. dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților C.V.S. și C.M.E.”, după cum se menționează în minuta publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Agresorii au drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare, pe care și-l  vor exercita cu siguranță. Dar din practica de până acum, putem anticipa că decizia nu va fi schimbată. Cei doi criminali sunt pasibili cu închisoarea de până la 20 de ani.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite