Judeţul Sibiu va avea un buget mai mare cu 220 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru anul viitor este prevăzut un buget de 359 milioane lei faţă de 239 milioane cât a fost în 2010. Două poduri noi vor fi construite la Moşna şi Noul Român şi se va amenaja o parcare modernă la sala Transilvania.

CITIŢI ŞI:

Noul pod peste Cibin costă mai puţin cu 1 milion de lei

Licitaţie cu artă de un milion de euro,organizată simultan la Sibiu şi Bucureşti

Data Center de 500.000 de lei la Primăria din Sibiu

Sibienii au teoretic numai motive de bucurie când vor afla că judeţul Sibiu are în comparaţie cu acest an un buget cu 61 la sută mai mare în 2011 faţă de anul în curs. Consiliul Judeţean a prezentat proiectul de buget pentru anul viitor, iar la prima vedere veştile sunt numai de bine. Cum în acest an CJ-ul a depăşit realizările estimate la finele anului trecut, când iniţial s-a stabilit un buget de 239 milioane lei, iar acum se constată că realizările sunt de 241,5 miloane,  pentru anul viitor cifrele sunt mai mult decât optimiste.

Consiliul Judeţean spune că bugetul propus va fi atins din venituri proprii, în proporţie de 23,5 la sută, de la bugetul de stat în proporţie de 51,9 la sută şi din fonduri europene în procent de 24,6 la sută. „Veniturile proprii din impozitul pe venit nu sunt prevăzute a fi mai mari, dar la capitolul acesta, pentru anul viitor a fost inclusă şi suma de 13,99 milioane lei, din excedentul anilor precedenţi” a explicat Martin Bottesch, preşedinte CJ.

Veniturile de la bugetul de stat vor fi mai mari pentru că din acestea vor face parte şi suma de 34 milioane lei, ca subvenţie pentru proiectele cu finanţare europeană. „Fondurile europene au creşterea cea mai mare întrucât în 2011 vom avea în derulare 9 proiecte, din care 7 sunt cu finanţare UE” a mai explicat Bottesch.

Ce scade şi ce creşte
La capitolul cheltuieli, cele legate de personal în general scad. De exemplu Cj-ul prevede ca ele să reprezinte 92,4 la sută din cheltuielile de anul acesta. În ceea ce priveşte sănătatea, aici cheltuielile cresc de la 2 milioane în 2010 la 10,7 milioane în 2011, creşterea datorându-se modernizării ambulatoriilor de la spitalul judeţean şi cel de psihiatrie.

„Majorările transferurilor către spitale cresc de la 1,7 milioane lei la 3,7 milioane” a mai explicat preşedintele CJ Sibiu. La capitolul asistenţă sociale cheltuielile cresc de la 104 milioane în 2010, la 107 milioane anul viitor, iar la Protecţia Mediului sunt prevăzute 52 de milioane lei pentru proiectul de management al deşeurilor. În fine la transporturi bugetul alocat este de 106 milioane lei, faţă de 61 milioane în anul în curs.

 „Singura incertitudine în proiecţia bugetară este aceea că nu ştim încă partea ce revine judeţului Sibiu de la bugetul de stat” - Martin Bottesch, preşedinte CJ.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite