Doi tineri, reținuți după ce au provocat mai multe accidente rutiere pentru a obține bani de la asiguratori

0
Publicat:

Doi tineri au fost reținuți de polițiști după ce s-a stabilit că au provocat mai multe accidente rutiere cu scopul de a obține despăgubiri de la firmele de asigurări. Oamenii legii au descins la mai multe adrese din Șelimbăr și Sibiu.

Cei doi suspecți au fost reținuți FOTO Shutterstock
Cei doi suspecți au fost reținuți FOTO Shutterstock

"La data de 27 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 5 percheziții domiciliare în municipiul Sibiu și localitatea Șelimbăr, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune privind asigurările. Două persoane au fost reținute.

Cei doi bărbați au folosit cinci mașini pe care le-au implicat în 15 accidente rutiere pe raza județului, cu scopul de a obține bani de la firmele de asigurări.

„Din cercetările efectuate s-a reținut faptul că, în perioada iulie  – decembrie 2022, doi sibieni, în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, ar fi simulat implicarea în mai multe evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, pe raza județului Sibiu și ar fi formulat cereri de despăgubiri în scopul obținerii unor sume de bani din partea societăților de asigurări. Prin presupusa activitate infracțională s-ar fi înregistrat un prejudiciu de 120.467 de lei”, a anunțat IPJ Sibiu, conform Ora de Sibiu.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă, documente și telefoane.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii celor doi bărbați pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Despăgubiri-record pentru victima unui accident auto. La 19 ani a rămas infirm din cauza unui șofer de TIR care a circulat bezmetic

Recent, instanța de judecată a admis despăgubiri uriașe pentru trei persoane, victime ale unui accident grav de circulație. Un tânăr ar putea să primească 800.000 de euro despăgubiri morale, plus alte despăgubiri materiale.

Judecătoria Costești, din județul Argeș, a dat decizia într-un dosar privind vătămarea corporală din culpă.

Un accident grav de circulație a avut loc, în martie 2019, pe Drumul Național DN 65, Pitești – Slatina, pe raza localității Lunca Corbului. Trei oameni au ajuns la spital în stare gravă când un TIR a intrat pe contrasens și a lovit frontal un autoturism.

Șoferul ansamblului rutier a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2022. Judecătoria Costești l-a condamnat la data de 15 septembrie 2023, la 3 ani de închisoare cu suspendare și i-a fost interzis dreptul de a conduce.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite