Cuţitarul Tigaie, prins acasă după trei luni de căutări. A hăcuit angajatul unei benzinării pentru 500 de lei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la tâlhăria din benzinăria din Cristian - Sibiu surprinse de camerele de luat vederi - colaj Sursa oradesibiu ro
Imagini de la tâlhăria din benzinăria din Cristian - Sibiu surprinse de camerele de luat vederi - colaj Sursa oradesibiu ro

O benzinărie din Cristian - Sibiu a fost prădată în luna aprilie a acestui an. Un angajat a suferit plăgi înjunghiate la nivelul feţei şi al picioarelor, iar autorul principal, cuţitarul „Tigaie”, a fost prins după trei luni.

Tâlhăria a fost comisă în noaptea de 25 aprilie a acestui an, în jurul orei 4:00. Autorii au fost identificaţi destul de rapid, dar doar unul dintre ei a fost prins la scurt timp şi plasat sub control judiciar. 

Făptaşul principal, Dumitru Iancu, de 26 de ani, din Sălişte - Sibiu, poreclit „Tigaie”, a apucat să fugă, fiind dat în urmărire internaţională. 

Abia după trei luni, poliţiştii au aflat că s-a întors acasă. L-au săltat cu mascaţii joi, 15 iulie.

Vineri, 16 iulie, va fi prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă pentru tâlhărie calificată. 

Tâlhăria, surprinsă de camerele de supraveghere

Doi tineri au plănuit să atace o benzinărie, în luna aprilie a acestui an, în localitatea Cristian. 

Unul dintre ei a stat în maşină, iar celălalt a acţionat. Urmăreau banii din casa de marcat. Numai că nu s-au aşteptat ca angajatul societăţii comerciale, un bărbat de 39 de ani, să opună rezistenţă. 

Ca să scape de acesta, „Tigaie” a scos un cuţit cu care l-a înjunghiat în repetate rânduri în zona feţei şi a picioarelor. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de luat vederi ale benzinăriei, expuse în spaţiul public de către jurnaliştii de la „Ora de Sibiu”, postate apoi şi pe You Tube.

Atenţie, imagini cu un puternic impact emoţional! (Pentru a vedea imaginile daţi click pe Vizionează pe You Tube)

Angajatul benzinăriei şi-a riscat viaţa, luptându-se cu atacatorul

Din imagini se observă un bărbat cu o cagulă pe cap şi mănuşi albe. Angajatul benzinăriei, deşi la pământ, se apără cu picioarele, în timp ce este înţepat cu un cuţit, în repetate rânduri, iar apoi lovit cu picioarele în zona feţei. 

Lupta continuă în spatele tejghelei, iar în final, în ciuda nenumăratelor răni, victima este încă în picioare, la plecarea tâlharului.

Acesta a reuşit să ia din casa de marcat 500 de lei, în ciuda opoziţiei angajatului care şi-a riscat viaţa. „Tigaie” a fugit cu o maşină Hyundai, înmatriculată în Alba, care ulterior a fost găsită abandonată pe o stradă din Sibiu.

Abia o oră mai târziu de la comiterea faptei a fost anunţată şi Poliţia de incident, aşa cum reiese pe baza imaginilor şi a informaţiilor furnizate de către autorităţi. 

Imagini de la tâlhăria din benzinăria din Cristian - Sibiu surprinse de camerele de luat vederi - colaj Sursa oradesibiu ro

Imagini de la tâlhăria din benzinăria din Cristian - Sibiu surprinse de camerele de luat vederi - colaj Sursa oradesibiu ro

Autorii, identificaţi pe baza imaginilor 

„În fapt, la data de 25 aprilie a.c., I.P.J. Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul că, pe raza localităţii Cristian, în incinta unei societăţi comerciale, o persoană necunoscută l-a agresat fizic pe angajatul societăţii, înjunghiindu-l repetat în zona feţei şi a membrelor inferioare, a sustras 500 de lei, după care a fugit cu un autoturism condus de către o altă persoană necunoscută”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Elena Welter, cu privire la acest caz. 

Pe baza imaginilor obţinute cu ajutorul camerelor de supraveghere, poliţiştii din Şelimbăr au reuşit să-i identifice destul de rapid pe autori. Pe unul dintre ei  cel care a făcut pe şoferul - l-au reţinut chiar a doua zi, pentru 24 de ore. În data de 27 aprilie, acesta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru complicitate la tâlhărie calificată.

„În cauză, la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar în scurt timp presupusul autor, un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Sălişte, respectiv presupusul complice, un sibian în vârstă de 24 de ani au fost identificaţi. Faţă de sibianul în vârstă de 24 de ani poliţiştii au aplicat măsura reţinerii 24 de ore, iar la data de 27 aprilie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus plasarea bărbatului sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, au mai menţionat reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

Autorul principal, dat în urmărire internaţională, săltat din pat

Autorul principal, Dumitru Iancu, de 26 de ani, din Sălişte - Sibiu, poreclit „Tigaie” însă nu era de găsit. A fost dat în urmărire. În luna mai a acestui an, iubita acestuia a fugit de acasă. Poliţiştii au luat în calcul posibilitatea ca tânăra de 18 ani să fi plecat din cauza atacatorului din benzinărie şi au urmărit mai multe piste, în speranţa ca aceasta îi va conduce la tâlhar.

Imagini de la tâlhăria din benzinăria din Cristian - Sibiu surprinse de camerele de luat vederi Foto captură video Sursa oradesibiu ro

Imagini de la tâlhăria din benzinăria din Cristian - Sibiu surprinse de camerele de luat vederi Sursa oradesibiu ro

  

Între timp, maşina cu care cei doi tineri au comis tâlhăria a fost confiscată. 

Făptaşul principal a fost găsit săptămâna aceasta, în Sălişte - Sibiu, la circa 12 kilometri depărtare de locul faptei. Era acasă, convins că nimeni nu-l va găsi acolo.

„La data de 15 iulie a.c., cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraşului Sălişte, s-a reuşit depistarea şi prinderea bărbatului, pe raza localităţii Sălişte. Faţă de persoana în cauză s-a luat măsura reţinerii 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de 16 iulie, să fie prezentată unităţii de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Sibiu. 

Ancheta va continua, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Vă mai recomandăm şi:

Desfăşurare impresionantă de forţe în urma unui denunţ de sechestrare. Pompierii au tras cu ochiul pe geam să vadă ce se întâmplă VIDEO

UPDATE Dubă incendiată urmată de o explozie, în Râmnicu Vâlcea: trei victime şi zeci de maşini avariate FOTO VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite